Suppe - genial vintermat

 

I en vinter med stormer, ustyrlig regn og strømbrudd vil jeg slå enda et slag for ei varm og trøstende suppe!


17.01.2022 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat

Jeg er et suppemenneske! Vel, strengt tatt er jeg generelt et matmenneske, med de følgende det har å være veeeldig glad i all slags mat ... Jaja.

Bakteppe for kyllingsuppa: Søndagsmiddagen ble en litt vidløftig affære med helstekt stor kylling (som for øvrig levde sitt liv i et trivelig hønsehus på Driva). Fuglen ble stuffet med smør, hvitløk, løk, fersk ingefær og et par biter chili, gnidd inn med smør, salt og pepper, stekt i stekepose med diverse godsaker og servert med ovnsbakte grønnsaker og ris. Deilig saus ble det av krafta fra posen og litt matfløte.

Nok om søndagsmiddagen. Dette skal altså handle om mandagens snaddermat.

Kyllingsuppe

Mandag morgen renset jeg fuglen for kyllingkjøtt. Skroget la jeg i et par liter kokende vatn (med litt salt) og lot det koke en liten time. Sausen fra søndag samt kyllingkraft fra butikken fikk bli med på festen. Kokt ris (min var ris som ble til overs på søndag) pluss gulrot i terninger, cirka en kvart teskje cayennepepper og et godt dryss med gurkemeie fulgte med opp i suppa. Og naturligvis kyllingrestene! Hvis du synes suppa blir tynn, kan du ha i to-tre skjeer med crême fraiche (gjerne lett) og litt potetmel utrørt i vatn.

Varm opp til kokepunktet, men la ikke suppa koke. Så er suppemirakelet klart med deilige smaker fra kyllingkraft, krydder og crême fraiche! Kyllingsuppa nytes god og varm med godt brød og gjerne med vatn til. 

Varm og mett er det bare å ta middagskvil. Velbekomme - og kos deg gjerne med tanken på at du har utnyttet ressursene godt!

 

Annonser


Medlemmer