Tredje år som leder i Norges Bygdeungdomslag

Foto Emma Gerritsen

Under årsmøtet til Norges Bygdeungdomslag (NBU) ble Tora Voll Dombu (26) fra Meldal gjenvalgt som styreleder for ungdomsorganisasjonen. Det er ikke mange før henne som har ledet organisasjonen like lenge.


17.07.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Pressemelding

Årsmøtet til Norges Bygdeungdomslag finner sted i Kalneshallen i Grålum, Østfold, 16. og 17. juli. På årsmøtets siste dag blir det avholdt valg. Voll Dombu er valgt som styreleder for organisasjonen for tredje år på rad. Hun har lang fartstid i organisasjonen og solid innsikt i de fleste verv. Nå feirer hun ikke bare det å bli valgt til leder for ett år til, men også et tiårsjubileum som medlem i organisasjonen.

– Jeg er veldig glad for å få tillit av Årsmøtet til å fortsette som leder i Norges Bygdeungdomslag.
Med seg i sentralstyret har hun ti styremedlemmer med ulike ansvarsområder, i tillegg til vararepresentanter.
– Styret som er satt sammen er en veldig bra og flink gjeng som jeg gleder meg til å jobbe tett med dem i året som kommer. Jeg er klar for et nytt år med utvikling og arbeid i en viktig, morsom og sterk organisasjon, sier Voll Dombu. Hun vier all sin tid til styreledervervet, og tar det som en fulltidsjobb.

Mer aktivitet og politisk engasjement
Norges Bygdeungdomslag har om lag 7000 medlemmer spredt over store deler av landet. Voll Dombu vil gjerne ha med enda flere i organisasjonen, som kaller seg også Norges største vennegjeng.

– Vi utgjør en forskjell i de bygdene hvor vi har aktivitet, og det håper jeg vi skal fortsette med. Jeg blir veldig imponert over hvor gode mange av våre lokallag er, og jeg håper vi det neste året kan få flere lokallag til å øke aktivitetsnivået. Det er vi som er best på levende bygder, og det er fortsatt mange bygder som hadde hatt godt av et aktivt bygdeungdomslag, mener hun.

Sammen med sentralstyret vil hun jobbe for å gjøre det enkelt, ubyråkratisk og morsomt å være tillitsvalgt og medlem.
– Jeg ønsker at Bygdeungdomslaget skal bli enda flinkere til å påvirke politikk i året som kommer. Neste høst er det lokalvalg, og de folka som da velges til kommunestyrer og fylkesting rundt om i landet skal vite at bygdeungdom forventer at de legger til rette for at man skal kunne leve gode liv i distrikts-Norge.

Vi håper vi kan løfte saker som angår ungdom som bor på bygda, sier hun. Vi har også et prosjekt på gang som handler om norsk skog og treindustri. Det er så mange muligheter som ligger i den næringa, og som verken jeg eller befolkninga ellers vet om. Dette vil vi være med å spre kunnskap om det neste året.

Høydepunkt
To år som styreleder har gått. En tidlig morgen på Landsstevnet på Jørstadmoen i 2017 blir til nå stående som høydepunktet som leder. Hun hadde hatt nattevakt, og var på vei for å oppsummere natta og legge en plan for neste dag med de andre. Sola hadde akkurat stått opp, duggdråpene lå ennå som små perler på grasstråene. De siste restene av nattas festligheter surra stille fra et par steder i leiren. En firhjuling dura i det fjerne. Presis klokka åtte, kom Edvard Griegs «Morgenstemning» på over høyttaleranlegget.

– I det øyeblikket, mens jeg rusla nedover leirgata, var jeg så stolt (og så sliten) at jeg nesten begynte å gråte. At vi sammen klarer å skape en stemning, et samhold og arrangement som så mange vil være med på, og som så mange er villig til å legge ned en innsats i for å få til, er for meg det fineste med Bygdeungdomslaget, forteller Tora.

 

OM TORA:

Tora Voll Dombu har en bachelorgrad i statsvitenskap fra NTNU, med offentlig politikk og administrasjon som spesialisering og noen emner i organisasjonsteori og -sosiologi. Hun har også en bachelorgrad i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo, med emner som regional utvikling og bygeografi.

Sitat:

At vi sammen klarer å skape en stemning, et samhold og arrangement som så mange vil være med på, og som så mange er villig til å legge ned en innsats for å få til, er for meg det fineste med Bygdeungdomslaget.

Det er vi som er best på levende bygder, og det er fortsatt igjen mange bygder som hadde hatt godt av et aktivt bygdeungdomslag.

Annonser


Medlemmer