Utvidet fysioterapitilbud 

 

Jørn får aldri nok av kompetanse innenfor sitt virke. Etter at han en tid vurderte å ta utdanning innenfor næringsmiddelindustrien, besluttet han å dra til England for å ta et 3-årig studium i akupunktur. Det var fra 1981 – 1984. Han kom hjem med en bachelorgrad, og startet egen virksomhet. Den gang var akupunktur et ukjent begrep på disse trakter, og denne behandlingsformen møtte skepsis blant enkelte innenfor helsesektoren.  

06.12.2007 -
Kategori: Arkiv

Akupunktur har siden blitt kjent for å kunne behandle forskjellige muskelskjelettsykdommer, hodepine og lignende, men i den senere tid har norsk forskning også påvist at akupunktur kan ha god effekt på behandling av slagpasienter, og har effekt på å forebygge tilbakevendende blærekatarr, så det er ikke bare smertetilstander en behandler.  
 Det var kun en utdannet akupunktør i Trøndelag fra før da Jørn etablerte sin virksomhet. Denne praksisen drev han med i 2 år, før han følte behov for mer lærdom. Da startet han på fysioterapistudiet i Oslo, et studium som tok 3,5 år. Turnustjenesten fikk han ved helsesenteret i Meldal og i Rindal. Etter dette var han i 1990 på nytt klar for egen virksomhet i Meldal, med enda mer ballast. 
Så ble det videre utdannelse i Klinisk Ortopedisk Fysioterapi, med kurs i Trondheim, Namsos og Oslo.  Dette tok 3 år mens han var i full jobb. En skulle tro det kunne stoppe der, men Jørn er en lærehungrig person. Han startet i januar i år  like så godt på et 2-årig klinisk masterstudium ved universitetet i Bergen i Manuellterapi. Det innebærer 14 dager i Bergen 6 ganger i året, samt 4 dager i uka med veiledet praksis i Trondheim. Jørn forteller at kombinasjonen teori/praksis gjør studiet veldig interessant. Hver onsdag er han på jobb ved kontoret sitt Meldal, mens han ellers i uka praktiserer i Trondheim. Det høres kanskje strevsomt ut, men Jørn kjører til Orkanger og tar kollektivtransport derfra og inn til Trondheim. Da koser han seg med godt lesestoff, eller han lar søvnen ta overhånd om den melder seg.
Det er flere grunner til denne videreutdannelsen. En manuellterapeut har sammen med kiropraktorene siden januar 2006 fått såkalt primærkontaktstatus. Dette gir ham muligheten til å henvise direkte til røntgen, CT - og MR-undersøkelser, samt sykemelde for opptil 8 uker. Pasientene kan også da komme direkte til manuellterapi, uten å måtte gå om lege for å få henvisning. En manuellterapeut kan også  henvise direkte til  annen fysioterapeut, til ortoped , revmatolog o. l.  Dette er en ny rolle for Manuellterapeuter og Kiropraktorer, og som har vist seg å fungere fint  blant annet ved å gjøre  ventetid kortere. Manuellterapi har eksistert som en videreutdanning innen fysioterapien i nærmere 30 år, men det har vært få med denne utdannelsen i Trøndelag. En går dypere inn i muskelskjelettproblematikk både når det gjelder diagnose og behandling.
Manuellterapistudiet blir Jørn ferdig med til jul neste år.

 

Annonser


Medlemmer