Paneldebatt i Meldal

Fra høyre: Leder i Fagforbundet Marit Krogdalh, utdanningsforbundet ved Bjarne Aspås og Jorun Snoen leder Norsk Sykepleierforbund.

LO-leder Gerd Kristiansen åpner panledebatten som Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Sykepleierforbundet inviterer til mandag den 31. august. 


25.08.2015 -

De tre fagforeningene Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Sykepleierforbundet går mandag kveld sammen om å arrangere paneldebatt før kommunevalget i Meldal. Temaet for debatten er kommunen som arbeidsgiver og tjenesteleverandør.

Over 400 personer er ansatt i Meldal Kommune og blir derfor direkte påvirket av de prioriteringer politikerne gjør, sier leder i Fagforbundet Marit H. Krokdalh. Det samme gjør de nesten 4000 som bor her. Derfor ønsker vi å møte de politiske partiene ansikt til ansikt og utfordre dem på en del viktige saker som angår både innbyggerne og ansatte. Til å lede debatten har vi fått tak i nestleder for Fagforbundet Sør-Trøndelag, Gunn Elin Flakne. Hun har med seg selveste LO-lederen Ger Kristiansen som vil holde en liten innledning.

Under debatten vil partiene få spørsmål som de tre fagforeningene tror er viktige for deg som arbeidstaker og innbygger i kommunen. Fagforenigene ønsker å bidra til en god og konstruktiv valgkamp med økt oppmerksomhet på hva resultatet av et kommunevalg betyr for lokaldemokratiet, tilbud til innbyggerne og for kommunens framtid. Under paneldebatten vil partirepresentantene blant annet spørre om:

  • Vil det partiet du representere gå inn for folkeavstemning om (en eventuell)kommunesammenslåing?
  • Hva mener det parti du representer om mer bruk av midlertidig tilsettinger?
  • Vil ditt parti si nei til privatisering og konkurranseutsetting av velferdstjenester i kommunen?
  • Kommer ditt parti til å tilby deltidsansatte hele stillinger?
  • Mener ditt parti at det er viktig med høy pedagogtetthet i barnehagen?
  • Skal rusomsorgen i Meldal fremdeles drives med tilfeldige midler?
  • Vil det partiet du representere gå inn for søndagsåpne butikker?
  • Vil ditt parti sikre at kommunen tilbyr lærlingeplasser til alle som trenger det?
  • Vil ditt parti styrke eldreomsorgen, for eksempel ved å øke grunnbemanningen på sykehjemmet og i hjemmetjenesten?
  • Hvis ditt parti står i valget mellom eiendomsskatt og reduksjon av dagens tjenestetilbud? Hva velger partiet da? Og på hvilke områder mener partiet vi eventuelt driver med for høyt tjenestetilbud?
  • Vil ditt parti gå inn for en lokal bemanningsnorm i barnehagene?

 

Møtet er åpent for alle, og det blir anledning til å stille spørsmål fra salen. Dette er sannsynligvis den eneste muligheten til å møte politikerne i en sånn setting så Krokdal oppfordrer folk til å møte opp.

Uavhengig av organisasjon, er alle velkommen til paneldebatt i Meldal samfunnshus 2. etg. De tre fagforeningene oppfordrer også flest mulig til å bruke stemmeretten ved kommuneog fylkestingsvalget 2015.

 

Red.: HR

 

Annonser


Medlemmer