Kjempeinnsats av unge entreprenører

 

Elevbedriftene fra Meldal ungdomsskole gjorde nesten rent bord under entreprenørmessa Ungt Entreprenørskap i Rennebuhallen på Berkåk fredag 1. februar. Fem priser - deriblant to førstepriser til Kino Kula.

Gjengen i elevbedriften Kino Kula fra Meldal ungdomsskole: Stine Marie Helgeton, Kari Resell, Cecilie Flytør Heggem, Solveig Flotthagen, Lise Klingen og Marit Sørum. Foto: Marit Mjøen


02.02.2008 - Marit Mjøen

BullShit - lattermagasin. Foto: Marit MjøenNøkkelringShappa: 3. pris i konkurransen beste elevbedrift. Smak-taste the good life: 2. pris for beste stand og 3. pris for logoen. Kino Kula kunne juble høyest: 2. pris for Beste elevbedrift, 1. pris for logo og 1. pris for beste stand!

Se bilder fra entreprenørskapsmessa Ung skaperlyst i Rennebuhallen.

Meldal ungdomsskole stilte med 5 elevbedrifter i årets entreprenørskapsmesse Ung skaperlyst som kunne skilte med ca 40 bedrifter og 325 deltakere:

  • BullShit lattermagasin
  • Helpers, 
  • Kino Kula
  • NøkkelringShappa
  • Smak-taste the good life

Helpers. Foto: Marit MjøenAlle hadde laget flotte stander og fikk presentert sine produkter på en gjennomtenkt og profesjonell måte. Da juryene hadde talt, kunne altså tre av dem motta priser. Det er slett ikke verst!

Ordfører Ivar Syrstad var tydelig stolt, der han var prisutdeler sammen med sine ordførerkolleger i Rennebu og Midtre Gauldal - henholdsvis Bjørn Rogstad og Erling Lenvik. Syrstad kunne i tillegg ønske velkommen til Ung skaperlyst 2009 i Meldalshallen.

Messa ”Ung Skaperlyst” arrangeres hvert år, og alternerer mellom Meldal, Rennebu og Midtre Gauldal. Det er elevbedrifter fra ungdomsskolene og ungdomsbedrifter fra de videregående skolene som kan melde seg på. Det er også andre konkurranser under messa.

Smake-taste of good life. Foto: Marit MjøenArrangementet går hvert år første uke i februar. Første messa ble arrangert i Meldal 1. februar i 2006, i 2007 var den Størenhallen. Det har vært ca. 500–600 stk. personer innom messa. I 2006 innledet messa et samarbeid med skoler i Østersund. Dette fortsatte i år med flere svenske elevbedrifter.

I tillegg til presentasjon av entreprenørskap, var det et bredt kulturprogram der kulturskolene fra Meldal, Rennebu og Midtre Gauldal fikk utfolde seg. Fra Meldal var det Are Hembre som imponerte med fantastisk sang.

Satsingsområde
Entreprenørskap er et satsningsområde for skolene. Det fremgår av en rekke sentrale dokumenter med det formål å tydeliggjøre entreprenørskap som utdanningsmål og opplæringsstrategi. Her kan nevnes:

  • NøkkelringShappa. Foto: Marit MjøenGründermotiv: Der elevene skal opplæres til å være kreative og fatte interesse for etablering av bl.a. egen arbeidsplass.
  • Nærings-/ Arbeidsmarkedsutvikling: Ungdom skal utdannes til framtidige oppgaver i et næringsliv som stadig er i utvikling.
  • Ungdom skal motiveres til å bli kjent med og ta i bruk lokale ressurser, dette for at de seinere kan finne arbeids- og bomuligheter i eget distrikt.
     

Som et ledd i skolens programfag skal elevene ha opplæring i å starte opp, drive og avvikle sin egen virksomhet i løpet av skoletiden.

Se mer om messa på www.ungskaperlyst.no

Kino Kula. Foto: Marit Mjøen

Annonser


Medlemmer