Bake til helga?

 

Da kan jeg gi deg oppskrifta på ei enkel og god sjokoladekake.


04.10.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Denne sjokoladekaka egner seg både til barneselskap og litt søtt og godt til kaffen. Pakk den med i ryggsekken hvis du skal på tur også. Hvis du ønsker kan du ha på fyll på toppen i stedet for melisdryss.

Jeg testa sjokoladekaka på elever ved medier og kommunikasjon ved Meldal vg skole, og fikk gode tilbakemeldinger; saftig, god, porøs osv.

Favorittsjokoladekake

350 g sukker

6 egg

225 g smør

3 ss pulverkaffe

2 ss kokende vann

1,5 dl melk

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

3 ss kakao

Pynt:

3 ss melis

hjertesjokolade

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Smelt smør og løs opp pulverkaffe i kokende vann. Ha smør og kaffe i melken for å avkjøle blandingen. Rør melkeblandingen forsiktig i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt de inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Hell røren i en langpanne på ca 30x40 cm med bakepapir i bunnen.

Stek i ovnen på miderste rille ved 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøles, sikt på melis og pynt med sjokoladehjerter.

God helg

tekst/foto

Britt G. Moen

se også www.furkunnjmat.no for flere oppskrifter

Annonser


Medlemmer