Bake til helga?
Da kan jeg gi deg oppskrifta på ei enkel og god sjokoladekake.
04.10.2013 -
Kategori: Furkunnjmat
Denne sjokoladekaka egner seg både til barneselskap og litt søtt og godt til kaffen. Pakk den med i ryggsekken hvis du skal på tur også. Hvis du ønsker kan du ha på fyll på toppen i stedet for melisdryss.
Jeg testa sjokoladekaka på elever ved medier og kommunikasjon ved Meldal vg skole, og fikk gode tilbakemeldinger; saftig, god, porøs osv.
Favorittsjokoladekake
350 g sukker
6 egg
225 g smør
3 ss pulverkaffe
2 ss kokende vann
1,5 dl melk
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss kakao
Pynt:
3 ss melis
hjertesjokolade
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Smelt smør og løs opp pulverkaffe i kokende vann. Ha smør og kaffe i melken for å avkjøle blandingen. Rør melkeblandingen forsiktig i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt de inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Hell røren i en langpanne på ca 30x40 cm med bakepapir i bunnen.
Stek i ovnen på miderste rille ved 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøles, sikt på melis og pynt med sjokoladehjerter.
God helg
tekst/foto
Britt G. Moen
se også www.furkunnjmat.no for flere oppskrifter