Brittania- et hotell vi trøndere omtaler med en viss ærbødighet.

 

Etter den ansiktsløftningen for 1,2 milliarder som Reitan-gruppen ga hotellet, er det med spent forventning at folk står i kø for å oppleve det nye tilbudet, «after-noon tea».


24.07.2022 - Aud Inger Kalseth

Jeg fikk en trivelig invitasjon fra min eldste datter og hun kom sammen med tre av mine barnebarn for å ta med mormor på tur. Det er alltid koselig å være sammen med barnebarna og ekstra stas at de ville være med på en opplevelses-tur igjen. Opp gjennom årene har det vært Thamshavnbanen, Gammelgruva, sirkus, kino, konserter, Monsen, hesteslipp og Lady Arbuthnott m.m. Men nå er de opptatt med studier, kjærester osv. så da blir det mindre tid til mormor.

Det var overraskende mye folk i Trondheim på en søndag og få parkeringsplasser. Men det løste seg etter hvert og vi spaserte bort til ærverdige Brittania. Vi hadde gledet oss til å møte den uniformerte dørvakten, men han hadde sikkert søndagsfri.
Den røde løperen var utlagt og dermed gikk vi inn som om det var noe vi gjorde hver dag. En rask sjekk viste at vi var ventet og de var klar for oss.
Hovmesteren viste oss til bordet i Palmehaven. Bestillingen var gjort i god tid og vi fikk et bord som lå godt skjermet for forstyrrelser. Vår spesielle kelner dukket opp og var en blid ung mann som ikke snakket så godt norsk. Derfor brukte vi engelsk, det skulle jo bare mangle på after-noon tea på Brittania.
Vi fikk en nøye innføring i hva slags te og anna drikke vi kunne få. Bobbler hører også med, må vite. Så kom teen i flere varianter. Noen ville ha smak av bær og andre mer vanlig à la Earl Grey. Grønn te var også et valg. Bare vi «voksne» tok et glass med bobbler, ikke ungdommene (alle er over 18 år).
Deretter kommer stett-fatet i tre etasjer. På nederste etasje brioche med varmrøkt laks toppet med ørretrogn, fingersmørbrød med roastbiff fra Røros og ramsløkmajones, krustade fylt med Skagenrøre med reker fra Lyngen, avrugakaviar og dill. Mini-croissant med Jåblom fra Grindal, Brittaniahonning og glasserte pekannøtter.
På midterste etasje nystekte scones, Rørosrømme og tyttebær.
På toppen var det søtsaker. Da var magen godt fylt opp, men det hørte jo med. Det var jordbærmousse med jordbær og rømmepannacotta, sitronfinancier med luftig ostekrem og poppy lime, Mandelsjokoladeterte og cappuccino-makron.
Som souvenir har jeg en pen eske som jeg fikk for å ta med hjem de søtsakene jeg ikke greide å spise.
Etterpå gikk vi en tur til Stiftsgård-parken for å la det hele synke litt inn og ned!

 

Annonser


Medlemmer