Dyktige skogsarbeidere gjør seg bemerket nasjonalt

Kim S. F. Søderlund, Andre Brovold, Alf-Roar Størseth og Terje Pedersen på tirsdagens arbeidsplass på Midtskogen i -14 grader. De jobber under mottoet "Vi e like gode alle"

Akkurat nå holder karene i firmaet Hogst AS på å rydde langs kraftlinjene i Meldal på oppdrag fra TrønderEnergi.


10.01.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Næringsnytt

HMS-ansvarlig, Terje Pedersen kan fortelle at det nye året har startet bra for Hogst AS. De har sammen med sine eiere Røde Kors & TrønderEnergi blitt nominert til prisen “Årets samfunnsengasjement”

Og 7. januar, løftet statsminister Erna Solberg frem Hogst AS som en suksesshistorie på samarbeid mellom næringslivet, ideell organisasjon og det offentlige i sin direktesendte tale på facebook: "…Folk opplever å få kontroll på sitt eget liv…"  - Et strålende eksempel på regjeringens inkluderingsdugnad for å få folk med hull i cv’en i arbeid. Talen ble holdt i NHOs årskonferanse.

Det var en svært engasjert gjeng som holdt på å rydde kraftlinja på Midtskogen tirsdag formiddag. Gradestokken viste -14 grader, men det biter ikke på disse barske karene som ikke gir seg før liv og helse står på spill, i følge HMS-ansvarlig Terje Pedersen. Og hvis så skjer, at været blir for dårlig, bruker de tiden på planlegging, vedlikehold av utstyr og lignende.

Arbeiderne i Hogst syns det er veldig artig å få jobbe på hjemplassen til han som startet det eventyret de nå er en del av - nemlig konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi. Alle fire skryter uhemmet av den innsatsen Ståle har gjort for folk som har "hull i cv'n". 

 

IMG 8114

Arbeidsleder Alf-Roar Størseth og Terje Pedersen ved dagens hogstfelt på Midtskogen.

 

Langs linja bak Alf- Roar Størseth og Pedersen skal all skog innen én meter kappes ved rot. Dette tilfaller grunneier, som også er ansvarlig for opprydding.

Nå krysser de fingrene, og håper på å få oppdraget med å rydde hele Meldal etter anbudsrunden. De har ekstra gode følelser for hjembygda til mannen som startet dette "skogseventyret".

 fullsizeoutput 2805

 Kim S. F. Søderlund og arbeidsleder Alf-Roar Størseth er gode kolleger.

 

Kim S. F. Søderlund er tidligere straffedømt og begynte i Hogst bare fire dager etter endt soning. Han sier: "Det ikke er alle bedrifter som ville sendt en gjeng med "banditter" til skogs med motorsag og et klapp på skuldra". Han uttrykker stor takknemlighet for at han nå har en trygg jobb med gode kolleger hvor alle er likeverdige arbeidere. -Det føles godt å få gjøre samfunnsnyttig arbeid, bruke kroppen og være sliten når arbeidsdagen er over. Jeg har nå fått livet mitt på stell og venter barn i løpet av året, sier Kim stolt, og kollegaene hans er tydelig glad på hans vegne. 

- Vi fikk nylig kjempegode skussmål for jobben vi har utført. Tilbakemeldingen var at det er mindre feil ved strømnettet på grunn av det grundig arbeidet vi har gjort. Stormen Cora fikk ikke gjort stor skade der vi har vært, sier han. 

Søderlund ønsker å påpeke at disse arbeidsplassene ikke er et lavterskeltilbud. - Det stilles strenge krav, og vi jobber hardt for å holde orden innad. 

Arbeidsleder Størsvold vil gjerne fortelle om fagansvarlig i Hogst, Vegard Nytrø. -Nytrø har tidligere jobbet som fengselsbetjent. Men da han fikk høre om denne bedriften, søkte han jobb så fort han kunne. Han sa at han ønsket å jobbe et sted hvor han kunne gjøre mer nytte for seg enn i fengslet.

 

IMG 8129

 Andre Brovold

Ikke alle ansatte i Hogst er straffedømt. Andre Brovold fikk jobben via Røde Kors, som er en av eierne av firmaet. Han trives godt med skogsarbeid og syns det er flott å kunne være en resurs.

 

 

IMG 8132Terje Pedersen

 

Pedersen er selv tidligere straffedømt, og har blitt tiltrodd arbeidet som HMS-ansvarlig. Selv om dette er lenge siden, tar han det ikke som en selvfølge. Han sier han tror at arbeidsstokken i Hogst ofte kan være bedre arbeidsfolk på grunn av sin bakgrunn. De har blant annet hatt oppdrag på Frøya, Hitra, Skaun og området øst for Gaula. Tilbakemeldingene har kun vært positive. 

 

 

Hogst AS tilbyr tidligere straffedømte opplæring og fast jobb som skogsarbeidere gjennom manuelt fysisk skogsarbeid. De tar også på seg oppdrag med å rydde vegetasjon rundt og ved kulturstier, utkikkspunkt, lysløyper og turløyper.

 

TrønderEnergi AS er medlem av meldal.no. Det er også Røde Kors ved Meldal Røde Kors Hjelpekorps

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer