Egg

 

Egg er vel ikke det vi forbinder med denne årstiden,


14.11.2011 -
Kategori: Furkunnjmat

men det går nok med mye egg i forskjellig julebakst framover nå. Egg inneholder mye protein, som bygger opp cellene i kroppen vår. I ei travel førjulstid er det vel ekstra viktig å spise sunt og godt, slik at vi ikke pådrar oss influensa og andre ulumskheter. Derfor blir det oppskrift på en enkel og god eggsalat, som smaker fortreffelig på grovt brød eller grove rundstykker. Stress er også en årsak til sykdomsplager, så stress ned med en god kopp varm te og grovt brød med mye godt pålegg.

Eggsalat

8 kokte egg

1 pakke majones eller tilsvarende mengde hjemmelaga majones (se tidligere oppskrift)

2 ss rømme

ca 1/2 purreløk

salt og pepper

Hakk egg og purreløk i passende biter og bland sammen med majones og rømme.

Smak til med salt og pepper.

Dette blir en ganske stor porsjon med eggsalat, den kan oppbevares i kjøleskap et par dager.

Britt G. Moen


491

Annonser


Medlemmer