En hyllest til hesten

Lørdag var det mulighet for ridning på disse flotte ponniene.Maren Kvernvik Berge og Ingvild Aasbøll er jentene som rir. Foto: Tonje Ree Aasbøll

Fredag åpnet utstillingen med tema hest på Sagatun hos Jorunn og Per Inge Ree. Private kunstverk av mange slag i skjønn forening med anerkjente kunstnere, gjør utstillingen unik og verd et besøk.


18.06.2017 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Kultur, Kulturhistorie

Jorunn Ree er glad for å endelig har kommet i gang med utstillingen med tema som ble til som følge av datteren Tonje sin store interesse for hester. Og temaet passer veldig godt da de tidligere har hatt flere hester her mens barna bodde hjemme.

Mange kunstnere har også latt seg inspirere av hesten som har vært svært viktig for folk til alle tider. Her får vi se foto, malerier og tegninger av kjente kunstnere som Elling Reitan, Aina Flatjord-Nilsen, Amund Hagen, Per Morten Karlsen og Ann-Carin Bøyesen og flotte skulpturer av Steinar Garberg.

Mange i distriktet har lånt ut sine private kunstverk, noe som gjør utstillingen ganske unik og svært spennende. 

 

IMG 6201

God stemning i låven lørdagskveld, en times tid før det stengte. Jorunn passer på at gjestene, Anne Nyhus og Geir Bergem skriver navnene sine i gjesteboka.

 

IMG 6211

Turid og Jorunn er enige om at dette er et flott bilde. Tittelen er "If I can make a difference" (Om jeg kan utgjøre en forskjell). Om maleriet sier kunstneren Aina Flatjord-Nielsen selv:

-Dette bildet har jeg malt med tanke på temaet "mulige framtider”.
Mine malerier lever gjerne i en "fantasiverden" men hadde jeg kunnet reddet alle de uskyldige mennesker som flykter fra krig og sult, så hadde jeg hentet de og gitt dem et land som ingen eide fra før, der de kunne være trygge og starte en ny framtid.
 

 

 

IMG 6205

 

Gyngehesten som er laget av en ukjent lokal håndverker i Orkdal i 1840-åra, fikk mye oppmerksomhet på utstillingen. Den eies av hestesamleren Geir Bergem som kan fortelle at han har aldri sett en så stor gyngehest selv om han har vært på flere utstillinger med den. Geir er usikker, men tror den er laget av bjørk. Sikkert er det i hvertfall at den er velbrukt, noe som vises godt på meiene. Gyngehesten har ikke vært restaurert, og har original maling. Geir sier at han også har gyngehester fra barndommen, men disse har han ikke tatt med seg. 

  

IMG 6221

Turid Berntsen og Håvard Lie koser seg i hagen, eller skal jeg si utekaféen, på Sagatun. De har vært inne og sett på utstillingen som de uttrykte begeistring for. Håvard Lie har også lånt ut noe av sin private kunst, laget av hans onkel Otto Lie (se bildekarusell).

Utstillingen varer hele uka, og både arrangør og utstillere håper på godt besøk.

 

Meldal kunstforening er medlem av meldal.no

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug


Kommentarer blir sjekket av redaksjonen før de offentliggjøres

Skriv kommentar

Kommentarer

Ingen har skrevet en kommentar ennå.

RSS-feed for kommentarer på denne siden | RSS-feed for alle kommentarer