Fargerike miniostekaker

 

Nydelig ostekake laga i muffinsformer, er artig og ikke minst praktisk å servere


14.03.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

I forbindelse med en matlevering til et stort selskap var det ønske om ostekake til dessert. For å gjøre dette så enkelt som mulig fant jeg noen tips om å bake ostekaken i muffinsformer. Ved servering ble ostekakene tatt ut av formene og lagt på tallerken pynta med litt kirsebærkompott. Kirsebærkompotten ble som en saus til ostekaka. Det ble riktiig så vellykka syntes jeg ihvertfall selv og jeg deler gjerne oppskrifta med meldal.no sine lesere.

Mini ostekaker

2 pk Philadelphiaost, naturell, romtemperert
1,2 dl. sukker
1/2 ts vaniljesukker
2 egg
12 Oreo kjeks
1 kiwi
1/2 kopp blåbær
1/2 kopp bringebær


Bland sammen ost, sukker og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet.
Bland eggene i uten å mikse for mye bare til det er godt blandet.

Bruk  papirmuffinsformer som du setter ned i muffinsbrett.
Legg en Oreokjeks i hver form. Tilsett ostekremen.

Stek miniostekakene i oppvarmet ovn på 180 grader i ca. 20.min til fyllet nesten har “satt seg”.
Avkjøl kakene, og sett de kaldt i minst 3 timer.

Skrell en kiwi og skjær den i 6 skiver, som du igjen kutter i to. Plasser 1 kiwibit på hver kake og topp med bær.
Nyt..

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer