Fikenmarmelade

 

Etter tre dager på stand i Trondheim på Trøndersk Matfestival blir jeg jo litt inspirert.


03.08.2014 -
Kategori: Furkunnjmat

Rørosmat er de store aktørene innen lokal mat for tida og de har flere osteprodusenter. Jeg testa Fjellost i kveld og da måtte det være passende tilbehør. En pakke med fiken kjøpt på markedet i Mostar, Bosnia ble redningen.

Fikenmarmelade

200 g fiken

ca 2 dl vann

1 ss sukker

2 ss kokt tyttebærsyltetøy

1 kanelstang

et par mynteblader (ferske eller tørka)

Bland alt i en kasserolle, kok opp og la blandinga stå og småputre i ca 30 minutter. Rør av og til.

Når marmeladen har fått en fin konsistens er det bare å avkjøle den litt og server gjerne lunken til osten. Det som blir igjen, er det bare å ha i et glass med lokk og oppbevare i kjøleskapet.

Veldig enkelt og utrolig godt. Man tager hva man haver...

Svisker eller aprikos kan også brukes i en slik marmelade, ikke vær redd for å prøve deg fram.

tekst/foto

Britt G. Moen

 

Annonser


Medlemmer