Flott konsert med rindalsmål og gitarklang.

 

Lars, Jo Sverre og Bendik laget en fin intimkonsert der det gikk an å høre tekstene over musikken, og likevel fylte de kirkerommet.


30.11.2017 - Aud Inger Kalseth
Kategori: Kirke og menighet, Kultur

Møtte spent opp i kirka for å høre på Jo Sverre Sande etter anbefaling fra datter. Har nok hørt han på radioen, men uten å høre særlig etter. Det ble det anledning til i kirka, og jeg må si at jeg likte det jeg hørte. Etter konserten spurte jeg om alderen, for noen av tekstene bar preg av en del livserfaring, så jeg er imponert over at en 26-åring har skrevet dem.

"Revolusjon" var første sang ut. Det var en ettertenksom tekst om livet som det var satt fin musikk til. Tvilsomt om ei lang natt fører til revolusjon, og spekulerte ei stund om ordet var brukt for å få det til å rime. Men fant ut at det var det ikke.

"Ild" er en kommentar til kommentarfeltene der det ofte spruter ild og mere til. Sangen handlet om grums, men det var ikke mye grums i musikken. Klangfullt gitarspill.

"Hem" er en stille og vàr låt om hemlengsel og at alt bli bra når tankan "e hem".

"ÆN lysar veg" er en følsom tekst med et gitarspill som fylte kirkerommet. "Sjå nye skygga i gammelt lys".

"Dåggån så alder kom" beskrev Jo Sverre selv som den melodien som er mest international. Han har fått tilgang til lydfiler fra Kristoffer Loe som er spilt inn i både Europa og USA. Den er fra siste CDèn og er en ettertenksom låt.

"Ostoppele" gikk meg litt hus forbi fordi jeg henga meg til å lytte til musikken og det fine samspillet mellom Jo Sverres stemme og gitarene. Jo Sverre spilte selv gitar, i tillegg hadde han god hjelp av Bendik Brevik på gitar og Lars Frengstad som spilte keybord. Vi kan jo si at han er halvt meldaling ettersom hans mor vokste opp her. 

"Nå ekte" er ifølge Jo Sverre en sang som egner seg å spille når en kjører bil. Det lurer jeg litt på, hvorfor er en kjærlighetssang egnet når man kjører bil? "gje me nå ekte, gje me et hjerte". Men det var en fin sang.

"Ljåen blinka over blomstereng" handler om de Jo Sverre setter mest pris på. "om de e mest gla ti i livet og den e e mest gla ti". Den ble sunget med en følsom stemme som fylte kirkerommet og den melodiøse stemmen til Jo Sverre passer så godt til gitarspill.

"Ka om" tok opp mange viktige tema og problemstillinger som vi støter på gjennom livet. Den ble påbegynt for ti år siden på engelsk, men er nå skrevet om til rindalsmål og den stod seg godt.

"En slags liv" er en koselig låt som Jo Sverre serverte på egen hånd og "Takk for det oss ha fått" skulle være avslutninga og en slags julesang med fin tekst og melodi.

Jo Sverre ga inntrykk av at han og kameratene koste seg i Meldal kirke i går kveld og at tida derfor gikk fort. Han sa også det var stas å spille for så lydhøre folk, ros til publikum altså! Applausen skaffet oss en sang til, "Der bølgon slæ", som handle om å treng en sjanse te.

Alt i alt en fin konsert hvor sangstemme og musikken utfylte hverandre på en god måte, så jeg kommer nok til å høre bedre etter neste gang de er på radioen.  

Tekst: Aud Inger

Foto: Eli Anne

Annonser


Medlemmer