- Føler meg nesten som en meldaling

Stein Arne Jakobsen.


Orkdalingen Stein Arne Jakobsen har jobbet som personalsjef i Meldal kommune i et og et halvt år. Han stortrives i jobben og føler seg som hjemme i Meldal.


19.02.2016 - Jan Are Melgård
Kategori: Næringsnytt

Etter å ha jobbet i staten i 15 år, sist som HR-sjef i Miljødirektoratet, følte Stein Arne Jakobsen at tiden var inne for å søke nye utfordringer.

Dermed bestemte han seg raskt for å søke, da Meldal kommune lyste ut stillinga som personalsjef.

- Jeg dro på jobbintervju, hvor jeg møtte rådmannen og en tillitsvalgt. Jeg følte umiddelbart at vi hadde god kjemi, noe som bare har blitt forsterket i forhold til arbeidsplassen i løpet av tiden jeg har jobbet her, sier Jakobsen og legger til:

- Jeg har blitt veldig godt mottatt her, både av kolleger, politikere og innbyggerne for øvrig. Jeg er også heldig som har ansvaret for så mange dyktige medarbeidere, de gjør jobben min her som leder veldig grei, sier han.

Jakobsen, som er født og oppvokst på Svorkmo, har hatt en naturlig kjennskap til Meldal hele livet. Nå, etter et og et halvt år som personalsjef i kommunen, føler han seg nesten som en meldaling selv.

- Jeg føler meg veldig hjemme her. Selv om jeg er orkdaling, føler jeg meg nå nesten som en meldaling. Jeg har opparbeidet meg en identitet med meldalssamfunnet og de verdiene vi har her.

Stein Arne er bosatt i Børsa, hvor han har kone og to barn, Oskar (14) og Cornelia (9).

- Jeg lever på mange måter et typisk A4-liv med enebolig og familiebil. Det trives jeg veldig godt med, sier Jakobsen, som også beskriver seg selv som et menneske som liker å ha rutiner på det han gjør.

Han er opptatt av å holde seg i nogenlunde fysisk form og er glad i å løpe og gå på ski. En stor del av fritiden går også med til å finne på ting sammen med ungene, enten det er på sidelinja når Oskar spiller fotball eller når Cornelia er på håndball.

I kommunen er han en mann med mange jern i ilden. Ved siden av å ha ansvar for personalfunksjonen, servicekontoret og IKT, har han også hånd om flere av kommunens prosjekter og satsninger, blant annet kommunens Omdømmeprosjekt.

Kommuneplanens samfunnsdel, som ble vedtatt av kommunestyret i september i fjor, legger føringer for hele kommuneorganisasjonens arbeid for hvordan meldalssamfunnet skal utvikle seg i 12 år framover.

- Et viktig satsningsområde for oss, er å legge til rette for å få økt næringsutvikling i kommunen, så kommunen blir attraktiv for enda flere å bo i.

I januar sendte kommunen ut en undersøkelse til samtlige innbyggere i Meldal over 18 år, for å finne ut hvor kommunen har forbedringspotensiale.

- Vi ser at folk stort sett er godt fornøyde med hvordan vi har det i Meldal, om du ser bort fra mangelen på et godt kollektivtilbud, sier Jakobsen og fortsetter:

- I Meldal har vi (i følge innbyggerundersøkelsen) godt naboskap, folk føler seg trygge her, vi har kanskje noe av det beste drikkevannet i landet og vi har gode kommunale tjenester. Arbeidsgiveravgiften i kommunen er også lav og vi har ledige næringslokaler. Dersom det sitter noen der ute med en liten gründer inni seg så finnes det muligheter for næringsetablering i Meldal.

En del av omdømmeprosjektet handler nettopp om å øke bevisstgjøringen og framsnakkingen rundt de kvalitetene som finnes i kommunen, både for de ansatte i kommuneorganisasjonen, men også alle andre som bor i Meldal.

- Skal vi ha en god samfunnsutvikling i Meldal, må vi vise at vi er attraktive, både som bosted og arbeidssted. Dette er en viktig del av målsettingene i kommuneplanens samfunnsdel, konstaterer han.

Annonser


Medlemmer