Fylkesmesterskap i isfiske

Sigrid Og mor Gunn Elin Aaspås Haugen i samtale på isen.

Opp i mot 200 fiskere deltok under årets isfiskekonkurranse på Frilsjøen.


19.03.2017 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Sport, Friluftsliv

Konkurransen var også Sør-Trøndelag sitt fylkesmesterskap i isfiske. Arrangementet går på rundgang mellom lokallagene i fylke tilknyttet Norges Jeger- og fiskeforbund. I år var det Meldal Jakt- og fiskarlag sin tur å gjennomføre konkurransen.

Meldal JFL hadde bestilt godt vær og sola skinte fra skyfri himmel. Selv om det de siste døgnene hadde kommet en del snø, var det greit å komme seg ned til isen på vannet. Det var ca 5 cm med issorr, så det var greit med godt skotøy. Fiskerne spredte godt utover isen fra Frilsjøen Camping hvor påmeldingen og kiosksalget foregikk. Under hele arrangementet var det salg av fiskeutstyr og svartkjelkaffe.

Det virket som de fleste isfiskerne koste seg i det fine vinterværet på Frilsjøen. Dessverre blåste det opp under konkurransen og en skikkelig kald vind kom over isen. Dette førte til at flere av deltakerne valgte å avslutte før konkurransen var ferdig. Men de fleste fiskerne fullførte og mange hadde fått fisk.

Arrangementet ble avsluttet med premieutdeling etter veiing av de enkeltes fiskefangst. Frode Hoel hadde den største fangsten og stakk dermed av med dagens førstepremie. Han deltok ikke i fylkesmesterskapet. Det gjorde derimot Sissel Hegglund, som hadde nest størst fangst. Hun fikk dermed førstepremien og vandrepokalen i mesterskapet.

Alt i alt ble dette en fin konkurranse for alle som liker isfiske, men dog en kald dag på isen. Meldal JFL kan notere seg nok et vellykket arrangement på Frilsjøen.

 

Tekst og foto: Helga Romundstad

Annonser


Medlemmer