Godt til nistepakken

 

Grove horn kan fylles med pølse, og vips så får du et veldig godt alternativ til pølse med brød


28.08.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Pølse med brød er noe av det verste jeg får servert, og at dette skal være fast innslag på alle slags arrangemnter er en gåte for meg. Pølsa er jo grei nok, men har du prøva å se hvor lenge du kan oppbevare en pakke med pølsebrød uten at den blir skjemt og har du sett konsistensen hvis du legger pølsebrødet i vatn noen minutter? Det blir jo lim..............Huff tyttji, da er det et utrolig mye bedre både helsemessing og på smak å bake sine egne pølsehorn. Det er også veldig enkelt og du kan bake mange og fryse ned, slik at du kan ta opp og varme opp når det passer deg.

Pølsehorn har alltid vært populært på barnebursdagene hos oss, barna elsker dem.

Her kommer en basisoppskrift på en grov gjærdeig som du kan bruke, skal det bakes mange pølsehorn er det bare å doble oppskrifta.

Grove pølsehorn:

200 g hvetemel

150 g sammalt hvete, fin

150 g sammalt hvete, grov

1 ts sukker

1 ts salt

60 g smør

3 dl skummet melk eller lettmelk

1 pk gjjær

Slik gjør du

1. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca 37 °C. Rør ut gjæren i melkeblandingen.

2. Bland mel, sukker og salt i en bolle. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.

3. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

4. Del deigen i to og kjevle hver del til  runde leiver, ca 30 cm i diameter. Del hver leiv i 8 spisser.

5. Legg en grillpølse på hver del. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten.

6. Form horn og legg dem på stekeplate med bakepapir. Dekk hornene med klede, og etterhev dem på et lunt sted i ca 20 minutter.

7. Pensle med sammenvispet egg. Stek hornene midt i ovnen på 220 °C i  ca 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

Jeg bruker også å ha på ketchup og litt krydder (grillkrydder, gastromat, aromatkrydder) før jeg legger pølsene på leivene. Da blir det enda mer smak på horna. Det kan også brukes anna fyll f.eks ost og skinke i stedet for pølse. Bruk det du har i kjøleskapet og utnytt restene av ost, pølse, skinke.

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer