Grillsesong

 

Med vår, sol og varme kjenner man lukta av grilla mat i nabolaget


25.05.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Vi er raske til å ta fram grillen og grillmaten når våren kommer, og man kan grille det meste. Dagens grilltips er å marinere kotelettene og lage potetsalaten selv. Først og fremst smaker det myyyye bedre enn det man får kjøpt ferdig laga i butikken og det er også en stor fordel å vite hva maten man spiser inneholder. Potetsalat med potet og marinerte koteletter med enkle ingredienser, da kjennes smaken av rene gode råvarer. Kjøttet bør ligge over natta i marinade og potetsalaten kan også gjerne lages kvelden i forkant. Da er jo alt klart til neste dag og det er bare å fyre opp grillen.

Marinerte nakkekoteletter

4 nakkekoteletter

2 dl rapsolje eller olivenolje

1ts salt

1 ts pepper

2 ts grillkrydder/kjøttkrydder/aromatkrydder

Har du ferske eller tørka urter som passer til kjøtt bruk gjerne det, finhakka hvitløk og chilli gir også god smak til marinaden.  Ta rett og slett det du har i huset og de smakene du liker.

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, legg kotelettene i en plastpose og tilsett marinaden, bland sammen med å riste og klemme litt på posen. Legg posen med kjøtt i kjøleskapet til neste dag.

Frisk potetsalat

8 poteter

2 epler

1/2 løk

ca 15 skiver sylta agurk

2 ss lake fra sylta agurken

3 dl rømme

1 dl kulturmelk

Kok potetene med skallet på, avkjøl og skrell. Del poteter og epler i passende biter/terninger, hakk løk og sylta agurk. Tilsett rømme, kulturmelk og litt av laken fra sylta agurken. Smak til med litt salt og pepper.

grillmatpotetsalat002

Da er det bare å fyre opp grillen, legge på ferdig marinerte koteletter eller annet kjøtt, sette fram potetsalaten sammen med en enkel grønn salat og nyte maten.

God pinse og grillhelg.

tekst/foto

Britt G. Moen

 

Annonser


Medlemmer