Hva skulle vi gjort uten dugnadsgjengen på museet?

Joar Lyngen fikk klippe snora da han stakk innom.

Onsdager fra 18.mai og frem til nå, møter de opp til kl.10.00 og gjør en uvurdelig jobb. Matpause ca.kl.12.00, før de tar ei økt til.


06.10.2021 - Aud Inger Kalseth

Det males, snikkeres, ryddes, klippes gress og rives kjeft når gjengen møtes til dugnad. Målet for sommeren var 500 dugnadstimer, og det ble nådd. Matpausen brukes til å løse verdensproblemer og andre "viktige" saker.

I år har Støren-stuggu fått et strøk med maling. Først måtte de ha et kurs for å lære å bruke stillas. Det kreves pga HMS. Rosenvik satte opp stillaset, for det kreves et annet kurs til det. 

De har ryddet under låven. Det de fant måtte sorteres og så ble det en del som ble til pinsebål utenom det de tok vare på. 

Ny låvebru ble det, og den ble behørig åpnet med snorklipping. Senere ble den satt inn med tjurru (tjære) som Eindride Einum produserte på museumsdagene.

Den samme Eindride skulle egentlig hatt en egen artikkel. Det er han som forbereder prosjektene i lag med Joar Lyngen (Meldal bygdemuseums Venneforening), han kaller inn via SMS og lager mat. Matpausen er et viktig trivselstiltak.

Før museumsdagene ble det ryddet, noe gress måtte klippes, tjurru-brenning forberedes og sannelig stilte de og satte opp telt (og tok de ned igjen ).

Mange av husene har en låg mur og som årene går kommer treveggene nærmere og nærmere jorden. Det fører til fukt og råte. Så i år var det på tide å rydde jorda unna murene. Oppi Mali-setra er det gjort en større jobb rundt veggene både inne og ute. Det har oppstått fukt og det har vært for tett.

Sesongen ble avsluttet med dugnadsfest og et godt måltid. Det har de fortjent. Ben Baldwin, som er deres kontaktperson i kommunen, kom også med gode ord til gjengen. Nå har de tenkt å ta seg en velfortjent ferie, før Eindride sender ut en ny SMS i starten på mai.

Annonser


Medlemmer