Hyllkaku til mange

 

I dag er jeg så heldig å ha fått ei oppskrift på hyllkaku fra Ingrid Voll i Meldal Bygdemuseums venneforening.


26.08.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Send oss gjerne DIN favorittoppskrift, så deler vi med meldal.no sine lesere.

Flere som var på museet lørdag spurte etter oppskrifta på Hyllkakua skriver Ingrid.  Det finnes mange varianter, både med og uten egg og kulturmelk. Her er den vi brukte:

0,5 l helmelk

0,5 l kulturmelk

100 g byggmel

250 g hvetemel

½ ts hornsalt eller natron

½ ss sukker

Rør sammen, la røra stå og svelle ei stund, vår røre stod natta over. Stekes på varm (max eller nesten det) takke (som er smurt). Hyllkakene avkjøles og smøres med det de liker. Vi rørte sammen bremykt og melis. Litt enklere å holde på med enn f.eks sirup som også kan brukes.

For store lag: Det tar ca 2,5 time å steke opp røre av 10 l melk. Da trenger du en stor pakke bremykt og en pakke melis og dugandes kvinnfolk på kjøkkenet!

Lykke til!

Hilsen Ingrid i venneforeningen

(red.Britt G. Moen)

Annonser


Medlemmer