Jordbærlykke

 

I disse sommertidene med den ene gråværsdagen etter den andre må man ta med alle gode sommersmaker


21.07.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Jordbær er sol, sommer og ferie, røde fingrer som plukker og renser bær, som skal bli nydelig syltetøy å ta fram til vaflene en kald vinterkveld. Jeg er iallefall så gammeldags at jeg har en fryser for å "hamstre" litt mat. Tida framfor oss nå er vel for mange tida for å fylle opp fryserene med bær av alle slag, og først ut er jordbæra. Ingen sommer uten nylaga jordbærsyltetøy, jordbær og fløte, jordbær og is, jordbær i drinken, jordbær og champagne eller rett og slett BARE JORDBÆR. Det smaker sommer selv om det står i avisa at det har snødd på Oppdal!!

Jordbærsyltetøy naturell.

2 kg jordbær

2-3 dl sukker

Rens og del opp bærene, jeg deler jordbæra i to såfremt den ikke er ekstra stor.

Ta  ca 250 g av den rensa bæra i en hurtigmixer eller bruk stavmixer. Den skal bli som en saus.

jordbærsyltetøylages007

Bland de delte jordbærene og jordbærsausen sammen med sukker og rør med en tresleiv til sukkeret har løst seg opp. Jeg bruker lite sukker i syltetøyet fordi jeg vil kjenne smaken av jordbær, ikke sukkerlake.

Spis med en gang eller fyll opp bokser/glass med passende porsjoner til å fryse ned.

Dette syltetøyet bør spises samme dag som det er tina opp, da det ikke inneholder frysepulver. Dette er som regel det minste problem, for det smaker mye bedre uten kunstig frysepulver.

Takk til Heggem`n fra Romundstadbygda i Rindal for kjempegod oppskrift.

jordbærsyltetøy010

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer