Klæsskak

 

Da er vi klare for Klæsskakbaking til helga


27.06.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

De fleste har nok et minne om sølekakebaking, og været innbyr jo til det for tida. For det må være bløtt skal man få ei bra sølekake og det samme gjelder for oppskrifta på Klæsskak; den er forholdsvis bløt og smelter på tunga. Der starter vel også sammenligninga med den andre typen kake som nevnes her.

Klæsskak

200 g smør

200 g kokesjokolade

Smelt og avkjøl smør og sjokolade i en kasserolle.

4 egg

2 dl sukker

Pisk egg og sukker til eggedosis og tilsett;

1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene forsiktig sammen i en bolle og hell over i en smurt rundform på (24-26 cm)

Stek kaka på 225 grader i ca 12 minutter midt i ovnen.

Kaka vil "blåse" seg opp og se stor ut ei lita stund, men den faller sammen igjen, og det er rett.

Avkjøl og server sammen med vaniljeis, det smaker skikkelig godt og smelter på tunga.

Denne kaka inneholder ikke hvetemel og vil du ha den enda sunnere kan du bytte til sjokolade med 70% kakao og bruke f.eks sukrin eller fruktose i stedet for sukker (husk at disse typene er noe søtere enn vanlig sukker og det behøves ikke å brukes så mye).

Tusen takk til Hanne Sørløkk for deling av denne oppskrifta etter en barnebursdag for mange år siden.

tekst/foto

Britt G. Moen

 

 

Annonser


Medlemmer