Kvardag

 

Etter julefeiring med mye god mat og drikke og alt for lite aktivitet, har det blitt kvardag for meg iallefall.


03.01.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Nyttåret starta med en skikkelig "rensekur" for å få ut alle slaggstoffene som har samla seg opp i løpet av de siste ukene. For å gjøre kvardagen sunn og god igjen er det lurt å starte dagen med en god og enkel frokost, for min del blir det et balansert måltid med mye protein, litt langsomme karbohydrater og litt sundt fett. Havregrynsgrøt kan da være et godt alternativ, lag den selv og ikke fall i fellen og kjøp grøt som halvfabrikata.

Havregrynsgrøt for 1 person

1 dl melk
1 dl vatn
1 dl havregryn (hele)

Bland alt i en kasserolle og kok opp under omrøring. La de koke i 4-5 minutter og server grøten med kanel, smørøye og evt. et par ss cottage cheese eller vanilje protein pulver. Ved å tilsette ekstra protein i grøten holder du deg lengre mett , og får et balansert måltid med både langsomme karbohydrater, rett fett og protein.

Godt sundt og aktivt nyttår!!

tekst/foto

Britt G. Moen

 

Annonser


Medlemmer