Kyllinggryte med god karrismak

Takk til Kari som hadde laga karrikylling og tok bilde av herligheta.

Jeg har ikke bruka så mye karri tidligere, men etter å ha testa karri i kyllinggryte har dette blitt en populær middag hos oss.


25.04.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Enkelt og raskt å lage også. Kylling inneholder mye protein ca. 20 gram protein pr. 100 gram kylling. Protein er jo kroppens byggestener og sender faktisk signal til hjernen slik at du føler deg mett, så vær smart å spis nok protein hver dag. Karri er en krydderblanding som blant annet inneholder; chili, cayennepepper, sennepsfrø, gurkemeie, ingefær.

Karrikylling
1 grilla kylling, fjern beina og del i biter
Stek i god rapsolje sammen med:
1 eple
½ løk
1 liten boks ananasbiter m/saft
3 ss kokosmelk (hermetisk)
3 ts karri evt. mer hvis du ønsker sterkere karrismak
Skjær eple og løk i passende biter og tilsett ananas/ananassaft og kokosmelk.
La alt småkoke i panna i ca. 10 minutter
Server sammen med koka basmatiris.

Du kan også bruke kyllingfilet skåret i passende biter og stekt før det blandes i gryta.

karrikylling1

Tekst: fra "Furkunnjmat" Enkelt og Ekte (Britt G. Moen)

Foto: Kari H.Svinsås

Annonser


Medlemmer