Løypetest “Resfjellet Opp” med varsel om knallvær på løpsdagen søndag.

 

Vi har testet traséen til det populære motbakkeløpet “Resfjellet Opp”, og kan konstatere at det også i år er motbakke til toppen av Resfjellet.


24.08.2017 - Stein Elshaug
Kategori: Sport, Friluftsliv

Etter en uke med kontinuerlig regn er traseen overraskende fin, men i det kilometerlange myrpartiet er det vått og det kan bli gjørmete på løpsdagen selv om det ikke regner noe i mellomtiden.

 

Klubbhuset

 

Vi startet der konkurransen starter ved klubbhuset på Kølmoen. Derfra er det litt flatt før man må opp bratte “Nyguttu”. Når man er på toppen av Syrstadbakkan flater det litt ut, inntil det går rett oppover ved Systom. Her er det stort sett tørt og fint, og godt oppmerket helt til man kommer til skogsbilveien mot Gammelsætervollan. Her er det en bitteliten nedoverbakke før man løper langs Sya.

 

Sya

 

Her kan man få opp litt fart, eller ta det rolig og samle krefter til senere i løpet. Konkurranseklassen har en spurtpris på Gammelsætervollan.

 

Sau

 

Langs hele traséen må man regne med å treffe på dyr, så husk å respektere båndtvangbestemmelsene.

Etter Gammelsætervollan løper man langs en sti i skogsterreng ca. 1 km, før man kommer til det bløte myrpartiet øverst i Klappdalen. Her er man ca. halvveis i løpet.

Mellom 4 km- og 3 km-merket er det et forholdsvis lett parti før det blir veldig bratt igjen.

 

3 km

 

Ved 2 km-merket har man øyekontakt med toppen, men det er et krevende parti igjen.

Toppen

 

Like etter 1 km-merket er det et utfordrende parti hvor man skal klatre ned til den lille dammen. Her er det lurt å ta det med ro, og ikke stresse for mye.

 

Krevende parti

 

Mål er på toppen av fjellet på 1.164 meter over havet. (Sånn omtrent)

 

Resfjellet 1164

 

Arrangøren ber alle om å ta med klær til skift i sekken det er ofte kald vind på toppen. Tilstrekkelig med mat og drikke er veldig viktig. Nedturen er nesten like krevende som turen opp.

 

-Værmeldig løpsdagen finner du her:

-Link til arrangørens annonse finner du her:

 

Tekst og foto: SE

 

Annonser


Medlemmer