Lun romjulssalat

 

Etter mange dager med høy julematfaktor var det virkelig fristende med "noe annet" til middag i dag.


27.12.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Kjøleskapdøra ble åpna og det låg en del rester etter julematen tidligere i uka der, og når man er i min aldersgruppe så har jeg lært at restematen kan utnyttes og ingenting skal kastes. Denne salaten kan også være ypperlig mat på nyåret, da det kanskje er enda mer rester å finne i kjøleskapet. Jeg brukte kylling som basis i dag, men det kan godt brukes kalkun, skinke, ribbe eller annet kjøtt.

Matlysten til den yngre garde var ikke på topp i dag, så jeg laga en porsjon til 2 personer.

2 stk kyllingfilet

50 g bacon

1 ss rapsolje

salt, pepper og chillikrydder

2 koka egg

4 dl strimla hodekål

1/2 rødløk

1 tomat

litt rød paprika

Skjær kyllingfilet og bacon i små strimler og stek i rapsolje til de er gjennomstekt. Smak til med salt, pepper og chillikrydder.  Kok og rensk eggene, del i to.

Kål og løk stekes etter at kjøttet er stekt, bruk samme panne og du får da litt av den gode smaken fra kjøttet. Stek kål og løk kun noen minutter. Skjær tomat og paprika ii passende biter.

Bland stekt kylling, bacon, kål og løk. Legg dette på en tallerken og pynt med tomat, paprika og egg.

Tilbehør:

Dressing av 2 dessertskjeer sennepsaus blanda med 2 dessertskjeer youghurt naturell.

4 brødskiver delt i to og stekt i panna i 2 ss meierismør. Da blir tørt litt gammelt brød som den beste delikatesse.

Fortsatt god matjul!!

tekst/foto

Britt G. Moen

 

Annonser


Medlemmer