Målfest og folkefest med RBK-legendene

Rosenborg-spillerne stilte villig opp og skrev autografer og tok selfies med fansen etter kampen. Her er Harald Martin Brattbakk sammen med fire unge supportere.

Det ble en skikkelig folkefest, da Svorkmo/NOI og Rosenborgs oldboys-lag inviterte til fotballfest i Meldalsbanken arena.

16.11.2016 - Jan Are Melgård
Kategori: Fotball

Det er tydelig at de gamle Rosenborg-heltene fra 90- og tidlig 2000-tall ikke har blitt glemt i Meldal.

Publikumsoppmøtet var imponerende bra, da høstens store fotballbegivenhet gikk av stabelen på Storås tirsdag kveld.

Rosenborgs oldboys-lag, som består av storheter som Roar Strand, Harald Martin Brattbakk, Jahn Ivar "Mini" Jacobsen og Ståle Stensaas, tok turen for å møte Svorkmo/NOI, etter at oppgjøret tidligere i år ble utsatt.

Og det skulle ikke ta lang tid før gjestene fra Trondheim viste at de fortsatt har fotball i seg, da Roar Strand avsluttet en klassisk Rosenborg-opprulling med et klinisk skudd etter fire minutters spill.

Deretter kom det ti målløse minutter, hvor begge lag hadde sine sjanser. Rosenborg skapte mest, men Svorkmo/NOI han også brukbart med. Mye takket være en meget solid keeper i Frank Bruaset, men de gjorde også sine saker bra ute på banen i perioder.

Et kvarter ut i første omgang ble Brattbakk spilt alene gjennom med keeper. Der var han, som alltid, iskald og Rosenborg økte ledelsen til 0-2.

Bare minutter senere var det Minis tur til å komme på scoringslista, etter enda et klassisk Rosenborg-angrep, hvor ballen ble spilt 45 grader ut fra dødlinja. Den gamle Bodø-væringen hadde plassert seg godt og kunne sette ballen kontant i mål.

Så var det Svorkmo sin tur. Hjemmelaget gikk direkte opp i angrep etter avspark og reduserte til 1-3 ved Ivar Mostuen. Det var fortsatt kamp i Meldalsbanken arena!

Dessverre for orkdalingene, svarte Rosenborg med samme mynt. Kun sekunder senere hadde Roar Strand satt sitt andre mål for kvelden, etter å ha spilt ut både forsvar og keeper med et vakkert veggspill med Harald Martin Brattbakk. Tre mål på ett minutt, altså god valuta for inngangspengene for publikum!

Så var det Ståle Stensaas sin tur til å underholde. Han lurte "offsidefella" (det er ikke offside i Oldboys-fotball) og jogga langs dødlinja inn foran mål og hælflikka stikkeren inn nede ved stolperota fra to meters hold, til publikums store fornøyelse.

Gøran Aakerholm reduserte så til 2-5, før superveteranen Svein Didriksen sendte Rosenborg opp i 2-6 etter nok et flott angrep.

Etter pause fortsatte målfesten. Roar Strand scoret sitt tredje for kvelden forholdsvis raskt.

Så var det spilleren med nest flest mål i eliteseriens historie, Harald Martin Brattbakk, sin tur igjen. Målet feira han med ved å 'high five' alle ungene langs sidelinja.

Og målfesten fortsatte ut kampen, helt til stillinga var 4-14. Roar Strand og Haralt Martin Brattbakk ble stående med fem mål hver, mens Mini, Ståle Stensaas, Pål Aarvåg og Svein Didriksen scoret hvert sitt mål.

Svorkmo sine mål kom fra Gøran Aakerholm, Frode Belsvik og Ivar Mostuen. Mostuen får æren for to av målene, selv om det siste må kunne kalles for et selvmål.  Mostuen fikk et luftig svev på en corner og satte ballen hardt i tverrliggeren med hodet. Ballen traff så Rosenborg-keeper Martin Didriksen og endte opp i mål.

Etter kampen var både barn og flere voksne raskt ute med å sikre seg autografer fra Rosenborg-stjernene.

- Dette var artig. Det er alltid gøy å spille fotball og det er godt å spille innendørs, så sent på høsten. Det er en veldig fin hall de har fått til her, dette er nok en god investering for lokalsamfunnet her, sier Roar Strand.

Supermann konstaterte at han var godt fornøyd med å ha scoret fem mål, hvor Mini fulgte opp med en syrlig kommentar angående hvem som hadde flest målgivende, før han brøt ut i latter.

Mannen som skal ha en stor del av æren for at denne kampen ble spilt på Storås, er Svorkmos midtbanegeneral Torgeir Midtlyng. Den gamle Dalguten-kjempen var raskt ute med å påpeke klasseforskjellen mellom lagene.

- Vi ble tatt på senga av kontringene deres, sier Midtlyng, før han sier seg enig i at det ikke er noen skam, da disse spillerne har kontra i senk adskillig større klubber enn Svorkmo/NOI under Rosenborgs gullalder i Champions League.

- Det gikk bedre enn i fjor, da. Den kampen tapte vi 19-4. Fortsetter vi slik, er det ikke lenge før vi kan se folk i øynene etter disse kampene, humrer han.

Midtlyng var storfornøyd med publikumsoppmøtet.

- Det er jo disse karene folk flest på min alder forbinder med Rosenborg. De har fortsatt et stort navn blant folk her og det ser vi på oppmøtet i dag.

Rundt 300 mennesker hadde møttes for å få med seg kampen.

- Dette var aldeles strålende. Vi satte publikumsrekord allerede under første tellende kamp i hallen, humrer Lars Kirkholt.

Også hall-general Torkjell Orre Rye var i det gode lunet, da han skuet utover folkemengden i Meldalsbanken arena tirsdag kveld.

- Dette er helt storveies. Det blir ikke bedre enn å få Rosenborg på besøk i den første tellende kampen ved Meldalsbanken arena. Det er artig at folk viser interesse og tar turen. Det er sånn vi ønsker å ha det, forhåpentligvis blir det stor aktivitet her hver eneste dag, hele året, sier Orre Rye og legger til:

- Og så er vi veldig glade for at Svorkmo/NOI, og andre klubber fra nærkommunene, føler et eierskap til hallen og ønsker å bruke den som en slags hjemmebane. Det viser bare at behovet for en slik arena er stor også for nabokommunene våre.

Orre Rye kunne også røpe at de har fått henvendelser fra flere Trondheims-klubber, som ønsker å bruke hallen i vinter, i tillegg til at det arrangeres kretstreninger der i helgene og på mandager.