Naturopplevelser i internasjonalt miljø på Aunan

Tor-Olav Lierhagen har fanget en laks og får hjelp av Vegard Heggem til å måle lengden

Å jobbe på Aunan Lodge på Grindal i Rennebu er for noen en ferieopplevelse i seg selv.


05.08.2016 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Næringsnytt

Kokkene Rune Ørsjødal og Vegar Holmsve er gode venner som har gått på kokkeskole sammen. De er strålende fornøyd med at de får lage mat på Aunan i ferien fra jobbene sine i Trondheim.

Begge er glade i friluftsliv og sier at her har de alle muligheter selv om de jobber en god del med å lage mat til gjestene. Det er nærheten til elva og fantastiske ørretvann som gjør at de kan benytte seg av dette i ledige stunder.

Selv om turistene har førsterett på fiske i Orkla, klarer eier og driver Vegard Heggem alltid å finne en plass noen timer for ansatte som ønsker å fiske når valdet er ledig.

Som sesongansatt på Aunan Lodge kan du bli tilbudt et sted å bo i nærheten. Noen ganger får de besøk av samboere og slekt som syns det er stas å få hjelpe til med forskjellig i den flotte restauranten som opprinnelig var potetlager på gården.

Rune Ørsjødal jobba her i fjor og tok selv kontakt med Vegard Heggem for å sikre seg denne attraktive sommerjobben for hele sesongen. Han er fra Verrabotn og jobber som kokk i Trondheim hvor han bor. Han seier at han liker seg på Grindal hvor folk er hyggelige og  syns det er fint å se at mange eldre bygg i distriktet blir tatt vare på.  

-Jeg har den mest takknemlige jobben man kan tenke seg. Folk setter seg til bords og er skrubbsultne etter å ha stått mange timer i elva. Da setter de stor pris på et godt måltid. Man kan omtrent måle stemningen rundt bordet på hvor mange laks de har tatt.  Han sier at gjestene kan deles i to grupper; de som er ihuga lakseentusiaster og de som kommer som grupper, for eksempel bedrifter med ansatte. Sistnevnte er fornøyde uansett.

-Som kokk her har jeg frie tøyler, men en forutsetning er at alle gjestene får servert minst ett laksemåltid i løpet av oppholdet. I dag serveres sei med pasta til lunsj sier Rune Ørsjødal.

Vegar Holmsve sier at det er en drøm å få komme hit og være kokk en uke som på Aunan.  -Jeg syns det er artig og spennende med det internasjonale miljøet både blant ansatte og gjester. -En dag hadde vi seks nasjoner representert rundt middagsbordet, og ingen var norsk. De kom fra Finland, Sverige, Østerrike, Tyskland, Canada og Japan. Vegar har jobbet på forskjellige kjøkken og skryter av det store og moderne kjøkkenet her som er lettvint å jobbe i.

Guidene på Aunan sitter ofte til bords med gjestene da dette er en del av jobben deres.

Ian hadde søkt jobb på Å-bua i Meldal og Vegard Heggem ble tipset om at han var ledig for oppdrag. Han sier at det er en veldig fredelig arbeidsplass. Selv er han allergisk for fisk, men det går helt fint selv om mye dreier seg om fisk her. Det er hyggelig å treffe alle gjestene fra forskjellige land, og se at de har det fint .

Vegard Heggem selv, er født og oppvokst på gården Aunan og har vært lidenskapelig opptatt av fiske siden han var liten gutt, men det var fotballen som en periode dominerte.  Det ble mange år i toppfotball og da 5-årskontrakten med Liverpool utløp sommeren 2003, tok Vegard over gården og begynte på utviklingen av laksefiskekonseptet Aunan Lodge.

Som forretningsmann må man tenke langsiktig, og allerede nå har planleggingen av neste sesong startet.

Han håper å knytte kontakter med folk som kan tenke seg å jobbe som servitør/vertskap på Aunan neste sommer, gjerne studenter.  Tidligere erfaring fra serveringsjobb er en fordel, men ikke en forutsetning.  Det viktigste er at man liker å omgås forskjellige mennesker.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer