Løypetest “Resfjellet Opp”

Målet nådd. Her oppe har det vært 200 personer på løpsdagen.
19.08.2016 - Stein Elshaug

meldal.no har testet løype-traseen til det populære motbakkeløpet “Resfjellet Opp”.

Vi kan melde om fine forhold i løypa. Hvis været holder seg rimelig tørt framover, vil det tørke opp i de partiene med myr som var ganske tunge og sugende når vi testet løypa.

At det er et motbakkeløp, det er helt sikkert. Flate partier er en sjeldenhet, og man må regne med å forsere ca 1000 høydemeter før man er på toppen

Vi startet fra Kølmoen, der det er litt flatt, før man møter Nyguttu, den første bratte bakken opp til Syrstadbakkan. Deretter blir det enda noen motbakker før det flater ut ca 1 km før Gammelsætervollan. I dette partiet er det mulig å få opp litt fart, eller er det lurt å spare på kreftene?

Etter Gammelsætervollan blir det litt skogsterreng, før man kommer ut på myrpartiet. Her får vi håpe det blir litt tørrere på løpsdagen, slik at man unngår at det blir gjørmete. Etter myrene er man halvveis, og det er fjellterreng resten av veien til toppen.

Arrangørene har gjort en stor jobb med å merke traseen med blå markører, og man har satt opp skilt for hver kilometer underveis.

Været på løpsdagen har nok mye å si for arrangørene av dette løpet. Tidligere har man vært utsatt for utfordringer med både snø og vind på toppen som kan gjøre det litt surt for arrangørene og løperne. Stort sett har man vært heldige med været og arrangementet har blitt en fin opplevelse både for løpere i konkurranseklassene og de mange trimmerne som tar turen til toppen fra Gammelsætervollan. Bestetid i fjor var på 1 time og 5 minutter som er ganske imponerende.

Arrangørene legger opp til at dette skal være et arrangement for så mange som mulig, med mulighet for å starte fra Gammelsætervollan i tillegg til Kølmoen. Man har delt opp i konkurranseklasse, mosjonsklasse og trimklasse.

Arrangørene krever at man stiller til start med sekk på ryggen som skal inneholde ekstra klær, mat og drikke. Under vår løypetest på en godværsdag erfarte vi at 1 drikkeflaske ble litt knapt, og det er lurt å ta med noe påfyll av kalorier underveis. man er ikke ferdig når man er på toppen. Da starter nedstigningen som er nesten like krevende som den første kraftanstrengelsen.

Vi ønsker arrangører og deltagere lykke til med arrangementet søndag 28. august.

Tekst og foto: SE

Annonser


Medlemmer