Rødt til jul

Rødkål hører julematen til, og det er ikke helt umulig å lage den selv heller.
04.12.2011 -
Kategori: Furkunnjmat
 På et besøk innom Bergmannskroa på Løkken fikk jeg "lura" til meg hvilke ingredienser de bruker i den gode rødkålen som serveres til julematen der. De snakker om store porsjoner når julematsesongen setter i gang, så jeg har prøvd å kokkelere sammen en oppskrift slik at det kan passe et vanlig familiemåltid. Røkålen er utrolig sunn og inneholder masse antioksidanter, B og C vitamin og kalium. Kanskje lurt å spise rødkål hele året, ikke bare i desember?

Hjemmelaga rødkål

4-6 porsjoner

1 kg rødkål

2-3 epler

1 ss smør

1 1/2 ts salt

2 ts karve

4-5 dl eplejuice eller vann

ca 1 ss eddik 7%

ca 1 ss sukker

Del kålen i biter og snitt tynne strimler med kniv eller ostehøvel. Ikke bruk den tykke midtstilken.

Skrell eplene, og skjær i tynne biter eller skiver.

Ha smør i en kjele, legg i strimla kål og eple lagvis med salt og karve. Hell på juice eller vann.

Kok under lokk i ca 1 time. Drei på kjelen av og til slik at det ikke setter seg i bunnen. Tilsett mer væske hvis det er behov for det.

Smak til med salt, eddik og sukker. Det skal smake friskt sursøtt.

Rødkål kan brukes som tilbehør til : kalkun, ribbe, pølser, kjøttkaker, stek og sikkert veldig mye anna. Ikke minst så pynter den flotte fargen opp på tallerkenen.

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer