Rullekake med rabarbrafyll

 

Det er snart St.Hans og det sies at rabrabra bør høstes før midtsommer.


09.06.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

En tur til hjembygda Surnadal denne uka og det ble rabarbra i bøtter og spann. Rabarbraplantene var kjempestore og det var bare å forsyne seg, så nå blir rabarbrasyletøy og fyll til rullekaka.

Rabarbraibiter019

Rabarbrarullekake

3 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ss melk

1 ts kanel

Fyll:

300 g rabarbra

1 ½ dl sukker

2 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

Kle en langpanne (30x40 cm) med bakepapir. Del rabarbraen i biter og legg i en kjele sammen med sukker. Kok opp under omrøring og la det småkoke i ca. 5 minutter. Ta kjelen fra ovnen og avkjøl.

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Tilsett melk og bland forsiktig alt sammen.

Fordel deigen i langpanna og strø over kanel. Stek midt i ovnen ved 250 grader i 5-8 minutter. Pass på så den ikke blir for mye stekt.

Hvelv langpanna med kaka ned på et fuktig kjøkkenhåndkle. Avkjøl med langpanna over. Ta bort bakepapiret og fordel rabarbrablandinga over.

Visp fløte til krem med vaniljesukker, fordel kremen over kaka og rull sammen.

Pynt med f.eks. jordbær eller andre bær og melisdryss.

Her har rullekaka fått en smak av kanel, som passer bra til rabarbrafyllet. Du kan gjerne fylle kaka med andre typer bær eller syltetøy.

Rabarbrakake025

(Oppskrifta er tatt fra Furkunnjmat, Enkelt og Ekte)

tekst/foto Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer