Selger egenprodusert matjord

Ola Lilleås, Olav Kvam, Ingar Emil Lillemo og Olav Lillemo selger egenprodusert matjord.

LW Entreprenør, O. Lilleås grustak/transport og Meldal miljøanlegg har i samarbeid produsert 1000 kubikk med matjord som nå er til salgs.


17.06.2017 - Jan Are Melgård
Kategori: Næringsnytt, Næringsliv

- Det er Olav (Kvam) som er primus motor for dette. Det er han som først hadde ideen, sier Ingar Emil Lillemo fra LW Entreprenør, da meldal.no tok turen til Meldal miljøanlegg for å slå av en prat med samarbeidspartnerne.

Til stede var også Olav Lillemo (LW Entreprenør), Olav Kvam (Meldal miljøanlegg) og Ola Lilleås (O. Lilleås grustak/transport).

- Jeg hadde tenkt på det en stund, da jeg slo av en prat med Jan Even i fjor sommer. Der fant vi ut at vi tenkte ganske likt. Du må til helt til Trondheim by å finne et tilsvarende tilbud. Det er alltid behov for matjord. Råvarene har alltid ligget her, det har blitt produsert kompost her i årevis, det handler bare om å utnytte den, sier Kvam.

Lilleås leverer sand til jordblandinga, i tillegg til at han stiller med sorteringsverk for å sikte ut stein og annet rask de ikke vil ha i produktet.

Alt arbeid foregår ved miljøanlegget og det er mulig å kjøpe og hente jord fra mandag til fredag i kontortida.

- Det er bare å ta med hengeren, så får de som ønsker det med seg et lass. Det er også tilbud om utkjøring til de som ønsker å få jorda levert i Meldal og i nærkommunene.

Det har allerede vært et knippe folk innom for å kjøpe jord. De har lest om tilbudet på LW sine Facebook-sider, der de la ut informasjon om tilbudet på mandag.

- Vi var litt skeptiske til å begynne med, om dette i det hele tatt var gjennomførbart. Vi prøvet og feilet litt i starten, men når vi først fant de riktige blandingsforholdene gikk alt som smurt, sier Lilleås.

Matjorda er en blanding av sand, myr og kompost. Nå føler karene at de tilbyr et produkt de kan stå for. LW Entreprenør kommer selv til å bruke av jorda på bedriftens egne oppdrag.

Gjengen påpeker at jorda ikke er godkjent til å dyrke mat i, men at den fungerer aldeles ypperlig plenjord. 

LW Entreprenør er medlem hos meldal.no.

Annonser


Medlemmer