Sommermat med tradisjon

 

Gårsdagens middag ble en smak av "gamle dager"; kultur og kavring og nydelig spekemat med potetsalat.


06.07.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Dette er mat som ihvertfall jeg forbinder med sommer og sol, hesjing og svette kropper. På dager med skikkelig god sommervarme er det godt å få starte måltidet med en tallerken kultur og kavring. For å virkelig toppe måltidet ble det også en klatt rømme og selvfølgelig et lite sukkerdryss over. Etter vel fortært "forrett" er det rett over på spekematen med god og enkel potetsalat, denne gangen testa jeg en ny vri på potetsalaten, det ble en potetsalat med både brokkoli, potet og smaken av litt buljong. Det er alltid spennende å prøve nye måter å tilberede maten på og her får dere også være med å prøve:

spekemat007

Lun potetsalat med brokkoli

5 poteter

1/2 bukett brokkoli

2 vårløk

1/2 buljongterning

ca. 1 dl varmt vann

1-2 ss rapsolje

pepper

Kok potetene med skallet på og la dem avkjøles litt før de skjæres i passende skiver. Skjær også brokkolien i passende biter, vårløken kuttes i ringer. Bland i en passende salatbolle. Buljong løses opp i varmt vann og blandes i potetsalaten sammen med olje. Juster evt. mengden med væske hvis du synes det blir for mye eller lite. Ferskkvernet pepper strøes over til slutt.

Dette er salat nok til ca. 4 personer.

Spekematen jeg har brukt er fra Hognamat i Rennebu og smaker god gammeldags spekeskinke, rett og slett nydelig, lokal sommermat.

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer