Spennende samarbeide

Full konsentrasjon.

I høst har jeg vært engasjert i et prosjekt med å lage sunn, enkel mat sammen med SFO-barna.


05.11.2011 -
Kategori: Furkunnjmat

Dette er et samarbeide mellom SFO og kulturskolen i Meldal. Det har vært gjennomført 4 ettermiddager sammen med livlige barn på SFO på Løkken. Menyen har vært enkel, og alle barna har gjort en flott innsats med å kutte grønnsaker til «båttåsup» og trille rundstykker av en gjærdeig med byggmjøl. Det var artig å se hvor engasjerte barna ble i matlaginga og forhåpentligvis fikk de en god opplevelse med å være med å lage mat, tilbakemeldingene var i allefall gode når maten skulle smakes.

Byggmjølsrundstykker
1,5 l vann
50 g gjær
1,5 ts salt
2,5 l mjølblanding (1 l byggmjøl, 1 l sammalt grov rug, 5 dl hvetemel)

Bland alt det tørre, tilsett lunka vann med oppløst gjær. Blir deigen for løs tilsett mer mjøl. Elt godt, gjerne i en stormixer. La stå å heve i 45 minutter. Bak ut til rundstykke.
Mine bakere laget mange forskjellige fasonger på rundstykkene, så har du med barn la dem få bruke fantasien.
La rundstykkene etterheve i ca. 30 minutter og sett sett stekebrettet midt i stekeovnen på ca. 200 grader i ca. 10-12 minutter.
Avkjøl litt før du deler rundstykkene og fyller på med MYE godt pålegg.

Britt G. Moen

166Fint resultat. 

198Uten mat og drikke......

Annonser


Medlemmer