Sunne, enkle påskebriks

 

En sunn start på påskedagene og fint til nistepakken når du skal ut på skitur.


22.03.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Disse påskebriksene ligner litt på knekkebrød, men har en bløtere konsistens. De er enda raskere å lage og holder seg godt i kjøleskap i 5-6 dager. De kan også fryses.

Mengden av de ulike frøene kan varieres alt etter hva du har tilgjengelig i skuffer og skap. Jeg hadde ikke sesamfrø og brukte hele havregryn i stedet.

Påskebriks

5 egg

2,5 dl solsikkefrø

2,5 dl sesamfrø

2,5 dl knuste linfrø (bruk mortel eller hurtigmixer)

2,5 dl hakkede valnøtter (andre nøttetyper kan også brukes)

1 ts salt

Pisk eggene luftig og bland i alle de andre ingrediensene, hell røren i en langpanne med bakepapir.

Stek midt i ovnen ved 190 grader i 10-11 minutter.

Avkjøl litt og skjær opp briksene i ønsket størrelse.

Server med godt pålegg som ost, skinke og egg.

påskebriksniste006Påskebriks til nistepakken

Matfotografen for siste Furkunnjmatbok gav meg et tips på å koke egg:

Legg eggene i kaldt vann og kok opp, det skal ta 10 minutter fra du legger eggene i det kalde vannet til eggene er ferdig koka. Det funker faktisk, eggene blir passende hardkoka til å bruke på nistematen.

God matpåske!!

tekst/foto Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer