Johan Morten Nybro ble fortjent kåret til hjemmelagets beste spiller. Her header han vekk ballen på en defensiv corner.

Meldal tapte årets første hjemmekamp 2-3 etter en meget svak første omgang.

25.04.2017 - Jan Are Melgård
Kategori: Fotball

Byåsen 2 så et par hakk for sterke ut i første omgang, hvor Meldal ikke kom til en eneste målsjanse.

Bortelaget tok ledelsen på corner etter 25 minutter. Rett før pause økte Byåsen ledelsen med et kanonskudd fra 40 meter som overrasket hjemmelagets keeper som sto litt for langt ute.

Meldal åpnet også første omgangen svakt, men hevet seg raskt. Da økte også underholdningsverdien betraktelig.

Dommerteamet gjorde derimot ingenting for å hjelpe hjemmelaget, da Eirik Skjevdal ble holdt innenfor bortelagets 16-meter, bare for å få frispark utenfor feltet etter at dommeren hadde rådført seg med linjemannen som først vinket for forseelsen.

Et kvarter før slutt ble Skjevdal vakkert spilt gjennom av en medspiller. Skjevdal banket ballen i nærmeste kryss og Meldal kunne for første gang i kampen øyne håp om poeng.

Dommeren kom enda en gang i fokus, da han dømte straffe til Byåsen etter en skulder-mot-skulder-løpeduell i feltet. En åpenbart forbauset «synder», Henning Ree Snoen, forsto lite av dømmingen.

Straffetakeren plasserte straffen sikkert til venstre, mens keeper Solem kastet seg til høyre. 1-3.

Like etter fikk Meldal en scoring annullert for offside i en situasjon som oppsto etter en corner. Denne gangen var det ikke mange protester å spore.

Så, få minutter for full tid, slo Kacper Szczech et fantastisk innlegg, som Olav Lo kastet seg frem og fikk hodet på. 2-3 og hjemmelaget trengte igjen kun ett mål for å sikre seg poeng.

Og da Skjevdal ble revet i bakken i feltet på overtid, ropte både spillere og publikum på straffespark, uten å få gehør fra kamplederen. Hjemmelaget fikk en siste sjanse, da Skjevdal headet over fra kloss hold på nærmeste stolpe.

Dermed endte det med 2-3-tap for Meldal i sesongens første hjemmekamp.

Johan Morten Nybro ble enstemmig kåret til hjemmelagets beste spiller av en hemmelig jury, helt fortjent.

Etter kampen tok undertegnede en prat med en frustrert midtstopper, Henning Ree Snoen.

- Vi åpna elendig og fortjente å ligge under til pause. Det fortsatte ti minutter ut i andre omgang, før vi kjempet oss inn i kampen igjen. Når vi tok oss sammen, samtidig som Byåsen-spillerne begynte å bli slitne, begynte vi å vinne duellene, sier Snoen.

Så fikk bortelaget straffe, etter en løpeduell mellom Snoen og en Byåsen-spiller.

- Byåsen-spilleren var på tur til å legge seg ned før jeg var borti han. Det er rett og slett filming, sier Snoen, og tilføyer:

- Jeg mener vi ble snytt for to straffer. Den første situasjonen er soleklar, da Eirik legges i bakken godt innenfor 16-meteren. Så blir Gard (Fjeldvær) revet ned igjen på overtid. Det er klart det er frustrerende, når Byåsen samtidig får en svært billig straffe.

Snoen nekter likevel å legge all skyld på dommeren.

- Når vi spiller så dårlig som vi gjorde den første timen, så fortjener vi ikke å få med oss noe fra kampen. Samtidig er det denne typen kamper vi må ta poeng i, skal vi berge plassen, sier Snoen.