Tester oppskrifter til NM i skuffkake

 

 

Ane Haugen Wexelsen, rådgiver ved Orkla Landbruk etterlyste for en tid siden oppskrifter på skuffkaker.


10.05.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Det har nå kommet inn noen bidrag, men vi ønsker fortsatt enda flere. Se vedlagte invitasjon her:

Den_helt_vanlige__skuffkaka.pdf

 

Jeg har fått i oppgave å teste skuffkakeoppskriftene som har kommet inn og i dag ble oppskrifta fra Else Svinsaas Einum testa. Det er ei god, gammel oppskrift der sukker og smør røres hvitt først. Det er kjempespennende å få lov til å være med på dette, så jeg oppfordrer flere til å sende inn  oppskrift på sin favoritt-skuffkake. Kanskje har du en historie å fortelle om den også. Jeg ble også svært nysgjerrig på hvem mor Melbye er? Kan noen svare meg på det?

MOR MELBYES SKUFFEKAKE

 

450 g smør

450 g farin

Smør og sukker røres hvitt

525 g hvetemel

3 ts. bakepulver

2 1/4 dl melk

4 store egg

 

Strø på sukker og kanel før steking

 

190-200 °C i 30-45 min.

 

Lykke til!

 

Innsendt av

Else Svinsaas Einum

skuffekakejury025Den lokale skuffkakejuryen var absolutt overbevist og godkjente dagens bakst og vil gjerne teste flere skuffkaker fra meldal.no sine lesere..

tekst/foto Britt G. Moen

 

 

Annonser


Medlemmer