Tid for eplekake

 

Vi er midt i sesongen for gode, syrlige norske epler


18.10.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

For å være litt internasjonal blir det eplekake fra Latvia med norske epler. Jeg har fått oppskrifta fra Baiba Timba fra Latvia, hun bor på Å i perioder og jobber da blant anna på Foss Snekkeri. Baiba er glad i å  bake og serverer rett som det er nydelige kaker til de andre ansatte.

Eplekaka er veldig enkel å lage og blir saftig og god.

Eplekake fra Latvia

3 egg

150 g sukker

150 g hvetemel

2 ts bakepulver

100 g rømme (1-2 dl)

3 epler

Visp eggedosis av egg og sukker.

Tilsett resten av ingrediensene og skjær eplene i biter eller skiver. Eplene skal blandes i til slutt.

Ha røren i en smurt form på 26 cm og strø på en blanding av:

2 ts kanel

2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.

Rømme i denne kaken gjør den saftig og god.

Jeg laga i dag dobbel porsjon og bruka da ei firkanta form på ca 35 cm x 35 cm.

Server med piska krem, is eller kesam.

eplekake008

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer