Tid for takke

 

 

Førjulstid er baketid

Sveler


Raskt og enkelt til kaffekosen.


21.11.2011 -
Kategori: Furkunnjmat

Nå er vi midt i november, adventstid og julestri nærmer seg med stormskritt. Mange tar fram steketakkene og  det blir baking og steking av flere varianter "takkebakst". Her i huset er steketakka ofte bruka til å steke hyllkak og sveler. Mer typisk julebakst er vel tjukklefser og tynnlemser.

Sveler er enkelt og raskt å lage:

5 egg

1 kopp sukker

1 l kulturmelk

1 l hvetemel

1 toppa ts natron

1 toppa ts hjortesalt

75 g smør

Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett de andre ingrediensene og bland forsiktig sammen. Reguler evt. melmengde ved behov.

La røra stå å svelle i ca. 10 minutter.

Stek på steketakke, stekepanne kan også brukes.

Avkjøl svelene og smør på en blanding av 250 g bremykt og 150 g melis.

Ønsker du oppskrift på tjukklefse eller tynnlemse finnes dette i "Furkunnjmat" kokeboka som ble utgitt i 2007. Det er enda noen bøker igjen. Ta kontakt på mail: britt.moen@loqal.no eller tlf. 99508419 for mer info.

Meldal.no tar også gjerne i mot oppskrift på DIN favorittjulebakst, send oss en mail på redaksjon@meldalsnett.no.

 

 

Britt G. Moen

 

 

 

 

 

.

Annonser


Medlemmer