Tid for takke
Førjulstid er baketid
Sveler
Raskt og enkelt til kaffekosen.
21.11.2011 -
Kategori: Furkunnjmat
Nå er vi midt i november, adventstid og julestri nærmer seg med stormskritt. Mange tar fram steketakkene og det blir baking og steking av flere varianter "takkebakst". Her i huset er steketakka ofte bruka til å steke hyllkak og sveler. Mer typisk julebakst er vel tjukklefser og tynnlemser.
Sveler er enkelt og raskt å lage:
5 egg
1 kopp sukker
1 l kulturmelk
1 l hvetemel
1 toppa ts natron
1 toppa ts hjortesalt
75 g smør
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett de andre ingrediensene og bland forsiktig sammen. Reguler evt. melmengde ved behov.
La røra stå å svelle i ca. 10 minutter.
Stek på steketakke, stekepanne kan også brukes.
Avkjøl svelene og smør på en blanding av 250 g bremykt og 150 g melis.
Ønsker du oppskrift på tjukklefse eller tynnlemse finnes dette i "Furkunnjmat" kokeboka som ble utgitt i 2007. Det er enda noen bøker igjen. Ta kontakt på mail: britt.moen@loqal.no eller tlf. 99508419 for mer info.
Meldal.no tar også gjerne i mot oppskrift på DIN favorittjulebakst, send oss en mail på redaksjon@meldalsnett.no.
Britt G. Moen
.