Tilbake på vinnersporet på hjemmebane

Gard Fjeldvær gratulerer Eirik Skjevdal med 1-0-målet. Marius Kirkholt med ryggen til.

Meldal FK slo Trønder-Lyn på Løkken etter en begivenhetsrik og underholdende andreomgang.

14.06.2016 - Jan Are Melgård
Kategori: Fotball

Første omgang av kampen mellom Meldal FK og Trønder-Lyn på Løkken kunstgras var en begivenhetsfattig affære, helt til Eirik Skjevdal satte en retur i mål fem minutter før pause.

Meldal hadde dominert og presset bortelaget bakpå i store deler av omgangen, men trøblet samtidig med den siste pasningen som skulle til for å skape de helt store målsjansene. Et skudd i tverrligger fra 16 meter etter 8 minutter var det nærmeste de kom før Skjevdal fikk hull på byllen.

Plana var nok å fortsette å presse, med litt bedre presisjon, i andre omgang. I stedet skulle hjemmelaget få seg en kalddusj.

For det tok ikke stort mer enn 30 sekunder før ballen satt i nota for bortelaget, etter at keeper Taagvold hadde blokkert et skuddforsøk. Returen ble på finurlig vis satt i mål fra nærmest død vinkel.

Meldal var rystet i en liten periode og Trønder-Lyn hadde et par målsjanser, hvor den klart største var et skudd som traff innsiden av stanga og nærmest trilla langs målstreken.

Ti minutter ut i andre omgang begynte dog Meldal å ta kontroll over kampen igjen og det tok ikke mange minuttene før det neste målet satt.

Eirik Skjevdal fyrte av et skudd som keeper ikke klarte å holde. Ballen havnet hos 16 år gamle Marius Kirkholt, som sikkert satte ballen i mål. 2-1!

Etter målet hadde Meldal forholdsvis god kontroll på bortelaget. Ti minutter før full tid ble Skjevdal nydelig spilt gjennom forsvaret til Trønder-Lyn. Bortelagets keeper stormet ut og felte spissen like utom 16-meteren, etter en alt for sein takling.

Reaksjonene fra sidelinjen lot ikke vente på seg, da dommeren kun dro opp det gule kortet etter at Skjevdal uten tvil ble fratatt en stor målsjanse. Meldal fikk ingenting ut av frisparket.

To minutter før full tid ble Kirkholt revet i trøya i bortelagets 16-meter og dommer blåste straffe. Gard Fjeldvær fikk dermed muligheten til å forbedre det allerede gode scoringssnittet han har opparbeidet seg – og han satte straffen sikkert.

To minutter på overtid utliknet Trønder-Lyn, etter at ballen spratt via en uheldig Sondre Fjeldvær og i mål. Heldigvis var kampen slutt like etter og Meldal kan konstatere at de er har like mange poeng som Kvik på toppen av tabellen.

Meldal har en kamp mindre spilt enn Kvik. Den kampen spilles borte mot Gimse fredag 24. juni. Deretter er det sommerpause til godt ut i august.