Tilbehør til julematen

 

Det er enkelt og smaker veldig godt til ribbe, pølse og medisterkaker.


11.12.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Det tradisjonelle tyttebærsyltetøyet smaker fortreffelig til kjøttmaten vi spiser i jula, men i dag laga jeg noe så enkelt som ei blanding av svisker og epler som jeg skal brukes til årets julemiddager. Svisker var alltid tilbehør når bestemor på Langset serverte kjøttretter, det var rett og slett gjort så enkelt at svisker ble bruka som pynt på kjøttfatene. Sødmen i sviskene passer godt til kjøtt og ble dermed ble pynten lagt på tallerkenen når folk forsynte seg. Noen epleer låg litt skrukkete i fruktfatet mitt, så de ble med i dagens blanding.

Sviske og epleblanding

3 pk svisker

3 skrella epler i biter

5 dl utblanda solbærsaft

Alt blandes i en kasserolle og kokes i noen minutter, jeg kokte til eplebitene ble møre. Det tok ikke lang tid.

Blandingen avkjøles og kan oppbevares kaldt i boks/glass med lokk, så har du tilbehør til julematen. Dette er en forholdsvis stor porsjon, men det er bare å justere etter hvor mye du vil lage. Du kan også tilsette litt julekrydder som kanelstang, nellikspiker ol. for å få en ekstra piff på smaken.

Mer julemat/julebakst-oppskrifter finnes på www.furkunnjmat.no

 

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer