Tynnlemse

 

 

I forrige uke var jeg så heldig å få ei ny oppskrift på tynnlemse.


28.11.2011 -
Kategori: Furkunnjmat
 På bakedagen ved Meldal Helsetun fikk jeg oppskrift på tynnlemsene som de baka der. Det var selvfølgelig smaksprøver å få og lemsene smaka nydelig, det er vel noe av det beste man kan få; nystekt lemse med smør og sirup. Smelter i munnen.

Lemsebaking er vel en av de tradisjonene vi absolutt bør holde i levende, det er en del arbeide , men hvorfor ikke samles flere og bak sammen. Det blir en trivelig og sosial dag, en kan kjevle ut og en kan steke lemsene. Kan du ikke å lage lemser kan du jo få med deg noen som kan være med å lære deg. Jeg vet også at det holdes kurs i lemsebaking. 

Tynnlemse

1 kg potet

1/2 ts salt

Potet skrelles og kokes. Males i kvern 2 ganger.

50 g smør

1/2 kopp fløte

1/2 ss sirup

Tilsettes potetstappa.

Bland til slutt i ca 175 g hvetemel.

Lag passende leiver og kjevle ut tynne lemser. Stekes på takke.

Lemsebaking er nok noe man må trene på, det er viktig at lemsene blir passende tynne og blir stekt akkurat nok på riktig varme. Det eneste rådet er rett og slett å sette i gang å trene, resultatet kan bli utrolig bra!

010

011

 

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer