Utradisjonelt og herlig

Ellen Haugen Bergsrønning, Jon Fredrik Skauge og Marita Hammervik Owen ønsket velkommen til strikkekaffe ved Bergmannskroa.

Det var stor strikkeglede blant de oppmøtte under søndagens strikkekaffe ved Bergmannskroa. PS! Oppdatert med flere bilder.


06.03.2017 - Jan Are Melgård
Kategori: Kultur

Løkken menighetsråd, med sokneprest Marita Hammervik Owen i spissen, og «garnguru» Ellen Haugen Bergsrønning, som driver Fortuna, inviterte søndag til strikkegudstjeneste med påfølgende strikkekaffe ved Bergmannskroa.

Tiltaket virket å slå godt an blant folk, da rundt 40 mann møtte opp i Kirka, før nesten like mange tok turen til kroa.

En av dem var Jon Fredrik Skauge fra Fannremsgården og Reinhekla. Han ble hentet inn for å fortelle de oppmøtte om håndverkstradisjoner, et tema som ligger hans hjerte nært.

- Det er kjempeartig at Marita (Hammervik Owen) inviterte meg hit. Det er utrolig flott at hun kombinerer gudstjeneste og strikking. Jeg trengte ikke å tenke meg om for å si ja til å bli med på dette, sier Skauge til meldal.no.

Skauge er en ivrig ambassadør for gammelt håndverk og norsk kulturarv.

- Det er fantastisk artig å få snakke om det jeg brenner for foran andre som er glade i strikking og håndverk. Jeg mener de gamle håndverkstradisjonene våre virkelig betyr noe, også i det moderne samfunnet vi er en del av i dag. Kulturarven vår er med på å fortelle oss hvem vi virkelig er, sier Reinhekla-sjefen.

Han skryter av gudstjenesten og er imponert av sokneprest Marita.

- Dere har en veldig flink prest her i Meldal. Det var veldig trivelig å høre det klirre i strikkepinner i kirka.

Marita selv var storfornøyd med oppmøtet i kirka og ved kroa.

- Jeg har drømt lenge om å få til et sånt arrangement, hvor vi tar med oss dagligdagse sysler som strikking inn i kirka. Jeg håper det var en hverdagslig og «nedpå» ting å være med på.

- Vi er skikkelig heldige som har dyktige folk som Ellen (Haugen Bergsrønning) og Jon Fredrik her i dalføret.

Også Torill Størvold, Hammervik Owens sekretær, var storfornøyd med dagen.

- Dette har vært knall. Jeg tror kirka trenger ting som dette, arrangementer med bakkekontakt som er komfortable å være med på for folk flest. Meldalskirka er virkelig heldig som har Marita. Jeg er stolt over å jobbe sammen med henne, sier Størvold.

Turid Aasbø Ree var på både gudstjeneste og strikkekaffe. Også hun er full av lovord om tiltaket.

- Det er kjempeartig. En litt utradisjonell måte å samles til gudstjeneste på, men det er bare artig. Nå gleder jeg meg til å høre hva Jon Fredrik har å si. Det tror jeg blir inspirerende!

Ree er selv en habil strikker, selv om hun kanskje ikke er den av de frammøtte som strikker aller mest.

- Jeg har kjøpt garn fra Ellen. Vi er heldige som har henne og Fortuna her i bygda. Hadde det ikke vært for henne, hadde jeg nok ikke strikka like mye.

Bildene fra kirka: Ellen Haugen Bergsrønning

Annonser


Medlemmer