Humørspreder og skismører 

Kai i selskap med en glad mor til Therese Johaug 

Kai Selbæk er ansatt som smører i Team Trøndelag, og har deltatt i alle renn i Scandinavisk cup og alle renna i norgescupen. Det har vært turer til Finland, Latvia og Estland, og det er hovedsaklig helgaturer. Kai, som er smøreansvarlig i Team Trøndelag, er stolt av at 8 av 10 løpere i denne gruppa har fått delta i verdenscupen.  

04.03.2008 -
Kategori: Arkiv

Han er spesielt stolt av Hans Petter Lykkja, som har riktig slått til i år. Det er mange gode løpere og tøff konkurranse, og det er stort at Hans Petter har passert dette trange nåløyet.
Kai er en erfaren skismører, han var datter Lailas personlige smører i alle de år og har blitt godt kjent i skikretser. Smørekunsten har han lært både ved egen erfaring og av andre, og han vet å plukke det beste. Det diskuteres mye i smøreteamet, og med så store variasjoner i føreforholdene som det har vært i vinter, blir det naturlig nok mange meninger. Smøring er vitenskap, sier Kai.
I forbindelse med VM for junior og U 23 ble Kai engasjert av Norges skiforbund, og han ble i den anledning med som smører til Mals i Italia. Det var en stor opplevelse, forteller den habile smøreren. Alt var gratis, så jeg slapp å åpne pengeboka på den turen, forteller han i sin særegne uttrykksform. De norske utøverne gjorde god innsats, spesielt av Johaug og Petter Eliassen. Kais løpere traff 100 prosent på smøringen i prologen på sprinten, men at de bomma litt videre i den konkurransen. Det ble væromslag og vått føre i 1700 meters høyde, forteller Kai.

Nå gjenstår kun norgescupavslutningen på Røros palmesøndagshelga og Rensfjellrennet som er NM-avslutninga.


 

 

Kai i selskap med en glad mor til Therese Johaug Kai i selskap med en glad mor til Therese Johaug 

En rutinert og fornøyd smører En rutinert og fornøyd smører 

Annonser


Medlemmer