"Kjærringa" og hennes husbond drar på ferietur

 

Dette er noen år siden, men kan være verdt å rippe opp i nå i disse koronatider, da de aller flest nordmenn har funnet ut at det går an å feriere innenlands


21.07.2020 - Rita Smedplass
Kategori: Kjærringa, Humor, Agurknytt

-"Tre fridager dukket opp og måtte utnyttes langt unna traktor og fjøs. Bilferie ble løsningen, men hvor? 

Et forslag om å kjøre ned på hovedveien og så slå "mynt og kron" i alle veikryss ble lagt fram og seriøst diskutert. Men omsider nedstemt fordi vi kunne risikere en halvtimes runde i bygda før vi havnet tilbake ved utgangspunktet!

Neste forslag var E39 fra Orkanger til Bergen og tilbake, det kunne gå på tre dager og ble enstemmig vedtatt!

logo 1 jpeg strek u 105145a2 

Noen rene sokker, litt undertøy og noen tannkoster ble hivd ned i en veske sammen med noe annet som sikkert kunne være kjekt å ha, og så "spurta" vi ut døra før fjøsavløserne kunne finne på å ombestemme seg.

Ute var det 10 cm nysnø og full snøstorm, men kjærringa har både piggdekk og firehjulstrekk og med traktor og snøplog i front så dro vi ivei på sommerferie!

images3

E39 fra Orkanger og utover uti "fjordan" er en fin vei, standarden er topp og med 90 km fartsgrense går det unna.

Da vi hadde kjørt noen timer fant vi ut at vi hadde glemt kart og kompass samt GPS, men som sagt, veien var fin og godt merka.......

Vi har muligens svingt feil i et veikryss et sted, for vi havnet på en plass som heter Lillehammer (men Lillehammer ligger sannsynligvis i nærheten av Bergen, for gjestene på hotellet der vi lå, snakket bergensk).

lillehammer profil 2

Hotellet var flott, det eneste negative var at ekteskapets mannlige medlem syntes at han, midt på natta, skulle ha hele dobbeltsengen for seg selv. Men etter noe bestemt tilsnakk, ombestemte han seg og resten av natta ble tilbragt med taktfast synkronsnorking.

25528083 1136 4aa3 94cd 78c8b3688fd8

I Lillehammer ligger også skogbruksmuseet på Elverum, så vi var innom der en tur før vi satte kursen hjemover på riksvei 3 oppover Østerdalen - har dere forresten sett den store flotte sølv-elgen som står i veikanten midt ute i ingensteds?

13962625 10206898984138619 2248532065713056166 n2

Riksvei 3 er litt pussig faktisk, for plutselig så sto det E6 på skilta over Dovre, men det spiller jo forsåvidt ingen rolle hva veivesenet velger å kalle disse veistubbene sine.

Vi har hatt en flott tur. Vi har sett nye fjøs, gamle fjøs, fjøs som har falt sammen. Kyr, sau, hester, traktorer. Noen har kjørt møkk, pløyd eller plukket stein, vi har sett furuskog, granskog og bjørkeskog. Tømmerdrifter og tømmerlunder. Suksess faktisk (smily)

Vel hjemme var det kommet 30 cm med nysnø......."

images 9

 

Ha en fin sommerferie alle dere andre også 

 

Hilsen Kjærringa

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer