Ønsker et demensvennlig samfunn

Aud Mildrid Ree og Kine Tiset på terrassen i Solhagen

21. september er den internasjonale alzheimerdagen.

 


20.09.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Helse, Meldal Helsetun

I Meldal har vi et demensteam bestående av fagfolk som jobber aktivt for å informere om sykdommen, og for å gi de som har fått diagnosen en god hverdag. Kommunen har mange tilbud allerede.

Aud Mildrid Ree og Kine Tiset forteller at de kommer til å markere seg med stand på fire tettsteder i kommunen fredag formiddag. -Vi håper mange vil stoppe opp for en prat om demens, og vi kommer til å dele ut informasjonsbrosjyrer, sier de.

70.000 har diagnosen

Målet med å markere seg ute, er at det skal bli lettere for innbyggerne å ta kontakt, og få hjelp så raskt som mulig. Flere og flere får diagnosen demens i Norge. 

-Hva er et demensvennlig samfunn?

-Det er at innbyggerne vet hva sykdommen innebærer. At man er oppmerksomme på at mange eldre rundt oss kan ha sykdommen, og at vi møter menneskene med forståelse. Mange kan bli redd og miste sitt sosiale nettverk når de blir syke. 

Pårørendeskolen

Det viktigste tilbudet vi har er pårørendeskolen. Vi ønsker at pårørende skal få avlastning som for eksempel dagopphold etter behov - dette i samråd med pårørende og bruker.

Kine og Aud Mildrid poengterer at de er svært fleksible og prøver å gjøre det beste for den enkelte - tilbudet skal være tilpasset den enkeltes behov og interesser. Derfor er det viktig å få stilt diagnosen.

 

Kurs og informasjonskveld

I september og oktober vil det holdes kurs for aktivitetsvenner og 22. november blir det informasjonskveld om demens for brukere som nylig har fått diagnosen. Hvis det blir suksess, så vil vi bygge videre på  dette.

 

Demensteamet i Meldal:

Anne Grete Helgeton

Anne Sande

Bente Hansen

Aud Mildrid Ree

Kine Tiset 

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer