2223 besøk på Våttån i 2020

 

Våttån, det gamle vardestedet mellom Trongbakken og Losgrenda, hadde utrolige 2223 besøk i fjor. 


25.03.2021 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: dugnad, Turer i mark og fjell

Når var de nok slett ikke unike besøkende, alle de 2223, men ei oppregning i Våttå-boka viser at så mange har skrevet seg inn der i løpet av året som gikk. Noen besøker muligens også Våttån uten å "signere", så kanskje er det flere besøk. 

Etter at den nye Våttåstuggu ga turfolket mulighet til å komme under tak og til og med tenne bål, koke kaffe og steike mat innomhus, eksploderte besøket, og resultatet ble altså et snitt på seks besøk hver dag. Våttån ble turmål nr. 1 på våre trakter; et overkommelig turmål for liten og stor, for gammel og ung.

Vattan 2

Flagget heist ved åpninga av nye Våttåstuggu.

- Vi er enormt imponert over besøket på Våttån. Helt fantastisk, mener Jørn Arild Drugli, som styrer dugnadsinnsatsen på Våttån.

Og til sommeren skal framkommeligheten bedres langs de tre stiene som fører til turmålet som kneiser 517 meter over havet. En gjeng hadde mandag og tirsdag dugnad på lemping av "flåkkå'er" som skal legges i spesielt  blaute deler av stien og gjøre turen til Våttån enda triveligere enn før.

Vattan 5 3

Flåkkå'er som skal legges i de blauteste partiene på de tre stiene opp til Våttån. (Foto. Arnt Kvam)

Dugnadsgeneral Drugli forteller at "flåkkå'an" er laget av Rosenvik på Storås og at Våttå-gjengen betaler bare sjølkost for de 200 meterne med "flåkkå".

- Gjengen som var med denne gangen var Erik T. Loe, Erik Drugli, Joakim Kjøsen, Even Drugli, Arnt Kvam, Svein Gjervan og Anders Drugli. Det var hardt arbeid med mye lemping. Dessuten var ikke skuterføret akkurat medgjørlig. Det ble mange tunge løft, medgir Jørn Arild Drugli.

Men gjengen slipper mye bæring til sommeren. Og vi andre kan kanskje sette igjen støvlene heime ...

 

Annonser


Medlemmer