266 ungdomsskole-elever fikk en smak av yrkesfag

 

266 ungdomsskoleelever fra hele regionen har i løpet av to uker hatt mulighet til å få en smakebit av fagtilbudene ved Meldal videregående skole. Skolen ønsker dem tilbake igjen som elever neste høst!


28.11.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Skole og utdanning

Hospiteringselevene kommer fra følgende ungdomsskoler:

Orkanger, Lensvik, Skaun, Krokstadøra, Rennebu, Rindal, Årlivoll, Grøtte, Meldal, Løkken Verk Montessoriskole og Sodin skole på Kyrksæterøra.

Tradisjonen med besøk fra ungdomsskolene er lang. Tilbakemeldingene tyder på at dette er viktige dager for ungdomsskole-elevene som snart skal velge fagtilbud og skole for de neste 2-3 årene.

 

thumbnail Hospitering HO 2

 

Ved Meldal videregående tilbys elevene yrkesfagutdanning i seks ulike fag:

Bygg- og anleggsteknikk, Elektrofag, Helse og oppvekstfag, Restaurant og matfag. Teknikk og industriell produksjon og Service og samferdsel

Under besøket har elevene valgt to yrkesfag de har ønsket en nærmere informasjon om.

De har fått en introduksjon til fagene og vært med på praktisk arbeid, for eksempel: snekkering, koblingsarbeid, pleie og omsorg, matlaging, dreiing og mekanisk arbeid.

Erfaring fra elevbesøk i mange år viser at elevene får et langt bedre grunnlag for sine utdanningsvalg etter en dag ved Meldal vgs.
Elever som enda ikke har bestemt seg, kan bare ta kontakt med skolen og få ytterligere informasjon. Yrkesfaglig utdanning er en sikker vei inn i arbeidslivet. Meldal vgs har et tett samarbeid med bedrifter i alle bransjer og opplæringskontorene slik at skolens mål om at elevene skal ha lærlingeplass etter godkjent eksamen ved skolen kan innfris.

Bildene er fra Helse og oppvekstfag og Restaurant og matfag med hovedretten som ungdomsskole-elevene fikk være med å lage – og spise!

 

Hospitering RM 2

 

 

Med vennlig hilsen
Marit Mjøen

Annonser


Medlemmer