600.000 fylkeskroner til Storåsfestivalen

 

På bildet kaster Storåsfestivalens gründer Sveinung Sundli ut Storåspæng over publikum under fjorårets festival. I dag kan han juble med ordentlige penger, for fylkesutvalget vedtok i ettermiddag å støtte arrangementet med 600.000 kroner. - Nå er jeg lettet. Det er fantastisk at fylket er de første som kommer på banen og viser muskler, sier Sveinung til adressa.no

Foto: Marit Mjøen


26.02.2008 - Marit Mjøen

Storåsfestivalen 2007. Foto: Marit MjøenDa Kulturrådet ikke fant penger til Storåsfestivalen 2008, la det en demper på ellers så optimistiske Sundli. Det var tredje nedtur på kort tid. Ikke ble Storåsfestivalen Knutepunktfestival med garantert statsstøtte. Heller ikke Meldal kommune gir arrangementsstøtte, men sier at de heller vil bevilge utviklingsstøtte.

I dag var det imidlertid optimisme i Storås-leiren igjen. Med 600.000 fylkeskroner har festivalen et godt fundament for at også årets arrangement skal bli vellykket.

- Hadde Storåsfestivalen blitt knutepunktfestival hadde det vært forventet at vi bevilget en sum på denne størrelsen. Å gi dem 600 000 i år, er å gjøre det vi burde gjøre, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik til Adresseavisen.

Akkurat som i Meldal kommune, er det bare Fremskrittspartiet som sier konsekvent nei til festivalstøtte. I fylkesutvalget var det bare Morten Ellefsen (Frp) som stemte mot å bevilge penger til festivalen. Ellefsen synes festivalledelsen snakker med to tunger når den først proklamerer festivalen som sponsorfri for deretter å sende regninga til offentlige instanser. Det er sponsorstøtte det også, mener Ellefsen.

Uansett motstand fra FrP, penger er snart på vei til Storås. Fylket vet ikke helt hvilken konto som skal belastes ennå, men sannsynligvis er det Blilyst-midler som kan brukes.

Annonser


Medlemmer