Bergmannskroa hyller gruvearbeidern

 

Gruvearbeidern er selve symbolet for Løkken Verk og har satt sine solide spor i lokalmiljøet. Det var gruvearbeideren som også ble forbildet da Orkla ASA laget sin bedriftsfilosofi. Den bygger nemlig på å være nøktern, arbeidsom, langsikt og vise godt kameratskap - akkurat som gruvearbeiderens edle prinsipper. I vår matspalte Mat med Stein har vi denne gangen kommet til Gruvearbeidern som har eget hotellrom oppkalt etter seg på Bergmannskroa. Og maten som følger med gruvearbeidern - kjøttkak sjølsagt!

15.04.2008 - Marit Mjøen

Stein Dyrseth med verdens største kjøttkak. Foto: Meldal kommune29. juni 2006 laget staben på SANS Bergmannskroa verdens største kjøttkake for å ta hjem verdensrekorden. Stein Dyrseth uttalte til lokalavisa Sør-Trøndelag den gangen: - Vi kunne ikke la USA beholde verdensrekorden, den måtte hentes hjem. Det var vel rett og rimelig for et land med kjøttkaka som nasjonalrett.

Kjøttkak var også nasjonalretten for gruvearbeiderne på Løkken og dermed var det også rett og rimelig at rekorden ble hentet fram av Løkken-retauranten Bergmannskroa.

Den gamle rekorden på 15,7 kg fra Los Angeles i 2003, ble slått med nesten 4 kg. Verdensrekorden i kjøttkake førte til at menyen til SANS fikk en ny rett, nemlig Løkkenkebab.

Bergmannskroa på Løkken Verk i Meldal satte i gang og laget en kjempekjøttkake.

Les mer om kjøttkak og gruvearbeiderne i vår spalte Mat med Stein

Annonser


Medlemmer