Bestemors Eple og Rødbetsalat

Jeg er så heldig å ha fått Bestemor Negards kokebok og der finnes mange matskatter sirlig skrevet inn.
21.01.2012 -
Kategori: Furkunnjmat
Da ungene var små var det populært med "rosasalat og leverpostei" på brødskiva. Det kommer stadig vekk ønsker om forskjellige matretter og til helga var ønsket Rosasalat.
Fredagskosen ble da; påsmurt brødskive med godt pålegg. Det smaker mye bedre når maten er fint pynta og dandert klart til å spise. Rosa er jo også en farge som kommer for fullt til våren, så dette er jo rett og slett moderne og fargerik mat. Eple og rødbetsalat er også veldig enkel og lage:
Bestemors eple og rødbetsalat
2 1/2 dl eple
2 dl sylta rødbeter
1 1/2 dl kremfløte
Skjær epler og rødbeter i små biter. Pisk fløte til krem og bland alt sammen.
Vips.........så har du nydelig og fargerikt pålegg på brødskiva eller tilbehør til div. kjøttretter. Smaker nydelig til kylling og kalkun.
tekst: Britt G. Moen
foto: Ane Bjørnås