Bestemors Eple og Rødbetsalat

 

Jeg er så heldig å ha fått Bestemor Negards kokebok og der finnes mange matskatter sirlig skrevet inn.


21.01.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Da ungene var små var det populært med "rosasalat og leverpostei" på brødskiva. Det kommer stadig vekk ønsker om forskjellige matretter og til helga var ønsket Rosasalat.

Fredagskosen ble da; påsmurt brødskive med godt pålegg. Det smaker mye bedre  når maten er fint pynta og dandert klart til å spise. Rosa er jo også en farge som kommer for fullt til våren, så dette er jo rett og slett moderne og fargerik mat. Eple og rødbetsalat er også veldig enkel og lage:

eplerødbetsalat027

Bestemors eple og rødbetsalat

2 1/2 dl eple

2 dl sylta rødbeter

1 1/2 dl kremfløte

Skjær epler og rødbeter i små biter. Pisk fløte til krem og bland alt sammen.

Vips.........så har du nydelig og fargerikt pålegg på brødskiva eller tilbehør til div. kjøttretter. Smaker nydelig til kylling og kalkun.

påsmurt037

tekst: Britt G. Moen

foto: Ane Bjørnås

Annonser


Medlemmer